Darželinukų tėvams – liūdnos žinios: jie vėl suka galvą, ką daryti

Įmonė „Litcon“ liko kvailio vietoje – teismas atmetė jos pretenzijas ginče su Vilniaus miesto savivaldybe dėl keturių modulinių darželių statybų.

Moduliniai darželiai seniai stovi šalia Kauno. Juos tereikia atvežti ir surinkti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Moduliniai darželiai seniai stovi šalia Kauno. Juos tereikia atvežti ir surinkti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2019, 3:07 PM, atnaujinta Jan 29, 2019, 8:45 PM

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis praėjusią savaitę pranešė, kad nutraukiama 2017-aisiais pasirašyta sutartis su „Litcon“ dėl keturių modulinių darželių statybos, nes esą ji laiku neįvykdė įsipareigojimų.

Du moduliniai darželio priestatai prie jau esančių ugdymo įstaigų turėjo būti pastatyti dar pernai rugsėjį, o dar du – sausio pradžioje.

„Litcon“ siekė, kad savivaldybės sprendimas nutraukti 4,3 mln. eurų sutartį būtų pripažintas neteisėtu, tačiau Vilniaus apygardos teismas atsisakė taikyti laikinąsias apsaugos priemones savivaldybės administracijai.

Moduliniai darželiai seniai pagaminti, stovi įmonės teritorijoje šalia Kauno, juos telieka atvežti į Vilnių ir sumontuoti.

„Litcon“ tikina, kad moduliniai darželiai į sostinę nebuvo atvežti dėl Vilniaus savivaldybės kaltės: nesutvarkytų inžinerinių tinklų, neatliktų darbų sustiprinant priestatų pamatus.

Buvo pateiktas įmonės planas, kad darželiai, savivaldybei atlikus namų darbus, būtų pastatyti gegužę.

Tai išgirdęs P.Poderskis pareiškė, kad toks terminas netinka, nes jau bus pasibaigę rinkimai į savivaldybių tarybas. Po rinkimų jau nebesvarbu, ar bus tie darželiai, ar ne.

Tuo metu tėvai, kurių vaikai dar vasarą buvo paskirti į grupes naujuose moduliniuose darželiuose, suka galvą, ką daryti, jiems išeities niekas nepasiūlė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.