Kėdainiškiai: „Ką mums daryti?! Nenorime uostyti atliekų smarvės“

Senos valdžios privirtą košę tenka srėbti naujiems rajono vadovams – visame rajone už Europos Sąjungos (ES) pinigus dygstančių naujų atliekų rūšiavimo konteinerių aikštelių įrengimo vietos nėra suderintos su gyventojais. Atokiau įrenginėjamos aikštelės džiugina žmones – pagaliau ir į mūsų kraštą ateis atliekų rūšiavimo kultūra, tačiau tie, kuriems konteineriai pastatyti ar planuojami statyti šalia namų, džiaugtis neturi kuo ir tikina nedrįsiantys net langų atsidaryti.

Pirmadienio rytą viešojoje erdvėje ėmė plisti vaizdai, kuriuose užfiksuoti šalia naujųjų konteinerių Kėdainių mieste pūpsantys šiukšlių kalnai.<br>Skaitytojų nuotr.
Pirmadienio rytą viešojoje erdvėje ėmė plisti vaizdai, kuriuose užfiksuoti šalia naujųjų konteinerių Kėdainių mieste pūpsantys šiukšlių kalnai.<br>Skaitytojų nuotr.
Šalia A. Kanapinsko g. 16 namo ketinama pastatyti konteinerius, tačiau tokio sprendimo su gyventojais niekas nederino ir jie tam prieštarauja.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Šalia A. Kanapinsko g. 16 namo ketinama pastatyti konteinerius, tačiau tokio sprendimo su gyventojais niekas nederino ir jie tam prieštarauja.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Kasperavičė, rinkosaikste.lt

Jun 15, 2019, 2:53 PM, atnaujinta Jun 15, 2019, 2:54 PM

Bėda – A. Kanapinsko gatvėje

Tokia nemaloni situacija nutiko Kėdainių A. Kanapinsko gatvės 16 ir 12 namų gyventojams.

„Paaiškėjo, kad konteineriai bus pastatyti kone po mūsų daugiabučių langais.

Mes rinkome parašus ir kreipėmės į savivaldybę prašydami, kad konteineriai būtų patraukti toliau, tačiau kol kas dar nežinome, ar mūsų prašymas bus išgirstas.

Ką mums daryti? Juk savaime suprantama, kad nenorime uostyti atliekų smarvės“, – sakė vieno iš šių namų bendrijos pirmininkas.

Neturi galimybės pakeisti vietos?

Savivaldybės atstovai paaiškino, kad atliekų aikštelės vieta šalia A. Kanapinsko 16 ir 12 namų yra parinkta įvertinus esančias požemines komunikacijas: dujotiekio, šilumos tinklų, elektros, vandentiekio, kanalizacijos ir ryšių tinklų.

Be to, pusiau požeminės aikštelės prie A. Kanapinsko g. 12 namo projektas buvo derintas su požemines komunikacijas eksploatuojančiomis įmonėmis, nes projektuojama aikštelė yra komunikacijų apsaugos zonoje, todėl Kėdainių rajono savivaldybės administracija neturi galimybės pakeisti aikštelės vietos.

Paaiškinimai netenkino

Tokie savivaldybės Bendrojo skyriaus darbuotojų paaiškinimai netenkina naujųjų rajono savivaldybės vadovų.

Administracijos direktoriaus Arūno Kacevičiaus pavedimu sudaryta komisija, kuri turi išsiaiškinti minėtą situaciją ir rasti visas puses tenkinantį kompromisinį sprendimą.

Su žmonėmis niekas nederino

Kaip žinia, naujas konteinerių aikšteles nederinant su gyventojais galima statyti tik tose vietose, kur jie stovėjo anksčiau.

Jei šias vietas norima keisti, kaip nutiko prie A. Kanapinsko 16 ir 12 daugiabučių, būtina apie tai informuoti gyventojus ir suderinti su jais tokį sprendimą.

Už atliekų tvarkymą atsakingas Kėdainių rajono savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėjas Egidijus Grigaitis patvirtino, kad rengiant projektą „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Kėdainių rajono savivaldybėje“ pagal 2014–2020 metų ES fondų investicijų programą, naujos konteinerių vietos su gyventojais nebuvo derintos, tačiau kodėl tai nebuvo padaryta, jis negalėjo paaiškinti.

Naujiems rajono vadovams belieka srėbti savo pirmtakų užvirtą košę.

Ar tai bus įmanoma padaryti, paaiškės birželio 11 dieną komisijai pateikus išvadas dėl galimybės perkelti konteinerius prie A. Kanapinsko 16 ir 12 namų į kitą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.