Darbdaviai pagaliau suprato, kaip prisivilioti aukščiausio lygio specialistus

Aukščiausios kvalifikacijos darbuotojus siekiantys prisivilioti darbdaviai pripažįsta, kad konkurencinėje kovoje svarbi tampa kiekviena detalė: tarp panašių pozicijų besirenkantys darbuotojai darbo vietai bei darbdavio įvaizdžiui kelia labai aukštus reikalavimus. Personalo atrankos specialistų teigimu vis didesnę reikšmę kovoje dėl darbuotojų įgyja biuras ir jo vieta.

N.Tukaj nuotr.
N.Tukaj nuotr.
Interjero architektūros konkurse „Mano erdvė 2018“ geriausiu biuro interjeru paskelbtas – „Monday Office“, autoriai: Povilas Daugis („HEIMA architects“) ir Edimtas Šimeliūnas.
Interjero architektūros konkurse „Mano erdvė 2018“ geriausiu biuro interjeru paskelbtas – „Monday Office“, autoriai: Povilas Daugis („HEIMA architects“) ir Edimtas Šimeliūnas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 18, 2019, 1:46 PM, atnaujinta Jun 18, 2019, 1:47 PM

„Kai potencialiam darbuotojui atsiveria biuro durys, prasideda laukinė konkurencija, nes kandidatai pradeda matyti viską – dėmę ant kilimo, pasitinkančio žmogaus elgesį, manieras, net nuotaiką. Svarbu tampa ir tai, kaip atrodo pats biuras, nes galimybė dirbti moderniame biure gali būti lemiamas darbdavio pasirinkimo kriterijus. Todėl konkurencinėje kovoje laimi tos įmonės, kurios renkasi biurus, leidžiančius pasiekti aukštą darbuotojų pasitenkinimo lygį ar net sukelti pasididžiavimo jausmą“, – įsitikinęs personalo atrankos kompanijos AFR atrankų grupės vadovas Kęstutis Jasiulevičius.

Specialisto teigimu, atrankų metu kandidatai aktyviai domisi ne tik pozicija, atlygiu, komanda, bet ir vieta, kurioje dirbs. Tai vienas svarbiausių kriterijų, lemiančių pasirinkimą.

„Žmonėms labai svarbu, jie klausia ir domisi, kaip atrodys jų darbo diena, kokiomis sąlygomis teks dirbti ir pagal tai sprendžia, ar tikrai turės visas sąlygas dirbti efektyviai. Būtent efektyvumas tampa vienu svarbiausių kriterijų, nes ateiti į „senamiesčio aura“ dvelkiantį atviro tipo biurą ir rasti ten stovintį stalą, kuris ir bus naujoji darbo vieta, kai kurių sričių specialistams jau seniai nebepakanka. Nebepakanka ir parodyti poilsio erdvę su sėdmaišiais ar stalo futbolu. Dabar tikimasi, kad čia bus visos sąlygos individualizuoti darbo procesą, kad jis būtų maksimaliai efektyvus. Būtent tuo pasižymi modernūs daugiafunkciniai verslo centrų pastatai, dažnai tampantys darbdavių vizitine kortele“, – kandidatų lūkesčius vardija K.Jasiulevičius.

Galimybe verslo centrų teikiamus privalumus išnaudoti patrauklaus darbdavio pozicionavimui, darbuotojams pasiųsti aiškią žinutę, kad esame modernūs ir efektyvūs, vis aktyviau domisi bei išnaudoja įmonės. Metų architektūros kūriniu pripažintame „Green Hall 2“ įsikūrusios "Tele 2" atstovai teigia, kad modernus biuras yra stiprus ginklas darbdavio įvaizdžio arsenale. Tačiau jau pritraukus darbuotoją ir siekiant jį išlaikyti vis didesnę reikšmę įgyja tai, kaip žmogus biure jaučiasi.

„Naujas biuras – daug šiuolaikiškesnė ir geresnė darbo vieta, pradedant nuo visiškai bazinių dalykų, tokių kaip dienos šviesa kiekvienoje darbo vietoje, bendra jauki virtuvė, sklandžiai veikiantys liftai, modernios vėdinimo sistemos vietoje kondicionierių, ergonomiška darbo vieta su reguliuojamo aukščio stalais ir taisyklingą laikyseną padedančios išsaugoti kėdės“, – pastebėjo Ieva Daugėlienė, "Tele2" Žmogiškųjų išteklių direktorė Baltijos šalims.

Anot jos, tai gali atrodyti labai žemiški dalykai, tačiau darbo aplinka, net ir dirbant lanksčiu grafiku – labai svarbu. Biure žmonės praleidžia didelę savo laiko dalį, todėl sąlygos, kuriomis tenka dirbti, lemia ir jų įsitraukimą, ir efektyvumą. Todėl tai yra ir svarbus veiksnys pritraukiant darbuotojus, nes ne tik parodo įmonės požiūrį – kiek stengiamasi užtikrinti orias darbo sąlygas, bet ir atspindi įmonės kultūrą bei vertybes.

„Vien biuro sienos savaime niekada nesukurs gero mikroklimato, tačiau jis gali ir turi padėti puoselėti įmonės kultūrą“, – sako I. Daugėlienė.

„Ne tik užsienietiško, bet ir lietuviško kapitalo įmonės jau suprato, kad įsikūrimas šiuolaikiniame verslo centre didele dalimi apibrėžia konkretaus darbdavio patrauklumą. Tam tikrą „standartą“ yra padiktavusios IT sektoriaus įmonės, tradiciškai laikomos ypač geidžiamomis vietomis dirbti.

Tačiau visapusišku darbo vietos patrauklumu besirūpinantys darbdaviai drąsiai žengia į verslo centrus žinodami, kad darbuotojams galės pasiūlyti multifunkcines erdves, individualizuotus sprendimus, kitas pridėtines vertes. Ir vis dažniau tai išnaudoja kaip konkurencinį pranašumą „, – teigė bendrovės  „Urban Inventors“ generalinis direktorius Lionginas Šepetys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?