Smalsuoliai kaišioja Kaune nosis kur nereikia – nebijo dėl savo saugumo

Aleksoto apžvalgos aikštelės atnaujinimo darbai smarkiai užsitęsė. Todėl miestiečiams ir turistams, matyt, jau pabodo laukti, kol ši zona bus baigta tvarkyti. Smalsuoliai zuja po aikštelę nepaisydami draudžiamųjų ženklų ir triūsiančių darbininkų.

 Apžvalgos aikštelę tvarkantys vyrai neslėpė nuolat sulaukiantys panoraminį vaizdą į Kauno senamiestį ir miesto centrą išvysti trokštančių lankytojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Apžvalgos aikštelę tvarkantys vyrai neslėpė nuolat sulaukiantys panoraminį vaizdą į Kauno senamiestį ir miesto centrą išvysti trokštančių lankytojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Apžvalgos aikštelę tvarkantys vyrai neslėpė nuolat sulaukiantys panoraminį vaizdą į Kauno senamiestį ir miesto centrą išvysti trokštančių lankytojų.<br> M.Patašiaus nuotr.
Apžvalgos aikštelę tvarkantys vyrai neslėpė nuolat sulaukiantys panoraminį vaizdą į Kauno senamiestį ir miesto centrą išvysti trokštančių lankytojų.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 14, 2019, 4:37 PM, atnaujinta Aug 14, 2019, 4:56 PM

Aleksoto apžvalgos aikštelės rekonstrukciją buvo žadėta baigti pernai. Vėliau paaiškėjo, kad darbai užtruko ir ji bus sutvarkyta šių metų liepą, tačiau ir įpusėjant rugpjūčiui joje vis dar pluša darbininkai.

„Nustatėme defektus dėl nekokybiškų aikštelės atitvarų stiklų ir dalies grindinio. Darbus atliekanti bendrovė „HSC Baltic“ juos taiso, todėl remonto darbai užtruko. Rangovas žada, kad aikštelė bus baigta tvarkyti iki vasaros pabaigos“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Nors aikštelė dar nebaigta atnaujinti, vasarą turbūt nėra dienos, kad čia nekaišiotų nosies smalsuoliai.

Žmonėms nė motais, kad šioje vietoje triūsia darbininkai, o apsauginiai turėklai nebaigti montuoti.

Aikštelę tvarkantys vyrai neslėpė nuolat sulaukiantys panoraminį vaizdą į Kauno senamiestį ir miesto centrą išvysti trokštančių lankytojų.

„Ant statybvietę juosiančios tvoros pakabinti įspėjamieji ženklai, kad pašaliniams čia vaikščioti draudžiama, bet turistai į tai nekreipia dėmesio, rizikuodami savo saugumu vaikšto po tvarkomą teritoriją.

Sako užrašų nesuprantantys, nes jie lietuvių kalba“, – sakė darbininkai.

Aikštelę atnaujinančius žmones dar labiau trukdo nuolat tuos pačius klausimus uždavinėjantys kauniečiai ar svečiai iš kitų Lietuvos miestų.

„Dažniausiai mūsų teiraujamasi, kada baigsis rekonstrukcijos darbai, ar apatinėje aikštelės dalyje bus kavinė“, – pasakojo darbininkai.

Apžvalgos erdvėje apšvies takus ir laiptus

Aleksoto aikštelės atnaujinimo darbai pradėti praėjusių metų balandį.

Aikštelės teritorijoje jau išgrįsti pėsčiųjų takai prie funikulieriaus, įrengtas naujas apšvietimas, suremontuoti ir apšviesti laiptai, vedantys į apžvalgos aikštelę, pasodinta žemaūgių dekoratyvinių krūmelių.

Svarbūs darbai atlikti sutvirtinant, stabilizuojant ir apšviečiant kalno šlaitą, įrengti laiptai, vedantys iš viršutinės aikštelės į apatinę, sumontuotas neįgaliųjų poreikius atitinkantis patogus liftas.

Išliejus aikštelės pagrindą jos teritorijoje įrengti ir nauji šviestuvai, statomi stikliniai atitvarai.

Kauniečiai ir miesto svečiai nepraranda vilties, kad šioje vietoje atsiras kavinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.