Seną išrausė, naują pasėjo, o vaizdas nepakito

Iš pradžių visą teritoriją išrausė, paskui privežė žemių, dabar pasėjo žolę. Ir kuo ji skiriasi nuo tos, kuri žaliavo prieš rekonstrukciją? Nebent tuo, kad nauja.

Prieš 8 metus (nuotr.) ir vakar darytose pievos prie Baltojo tilto nuotraukose sunku įžvelgti kokių nors esminių skirtumų. Tai kam nuo praėjusio rudens čia viską reikėjo rausti ir taškyti pinigus?<br>V.Balkūno ir V.Skaraičio nuotr.
Prieš 8 metus (nuotr.) ir vakar darytose pievos prie Baltojo tilto nuotraukose sunku įžvelgti kokių nors esminių skirtumų. Tai kam nuo praėjusio rudens čia viską reikėjo rausti ir taškyti pinigus?<br>V.Balkūno ir V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 30, 2019, 2:30 PM

Dalyje pievos prie Baltojo tilto žaliuoja žolė – valdžia kiek vėluodama tesėjo pažadą.

Tačiau pieva panaši buvo, kai ją 2015 metų balandžio 22-ąją mindė naujai iškepto mero Remigijaus Šimašiaus išblizginti batai ir jį inauguracijos proga atėjusių pasveikinti vilniečių kojos.

Dabar žolė už nemažus pinigus pasėta iš naujo. Tik tiek pokyčių prie Baltojo tilto, kuriuos geriausia stebėti iš A.Goštauto gatvės. Aplink pievą dar ketinama prisodinti šimtą medžių ir krūmų, kad ji atrodytų kompaktiškesnė. Kuo neįtiko senoji, valdžia nutyli.

Savivaldybės atsiųstame komentare kartojama seniai girdėta informacija, kas dar bus daroma visoje Neries krantinėje, neužsimenant, ar prie Baltojo tilto išrausta ir užsėta pieva – tai ir visas darbas.

Anksčiau valdžia buvo pažadėjusi, kad prie Baltojo tilto dar atsiras baidarių įlanka, lauko kavinė su 40 sėdimųjų vietų.

Praėjusių metų rudenį prie Baltojo tilto prasidėję darbai. Ekskavatoriai rausė, buldozeriai lygino, o darbininkai išmontavo visą įrangą, kuri dar būtų puikiai veikusi ne vienus metus.

Šiemet šiek tiek pajudėję į priekį darbai birželį sustojo. Aiškėjo, kad vilniečiai negalės prisėsti pamėgtoje pievoje.

Iš pradžių valdžia teisinosi, kad reikia atlikti archeologinius tyrimus, o jie daromi tik nuo balandžio, nesvarbu, kad pavasaris buvo šiltas.

Paskui teko laukti ekspertizių, o prie Baltojo tilto buvo likęs vienišas ekskavatorius.

O paskui užgriuvo objekto rangovo įmonės „Litcon“ restruktūrizavimas ir savivaldybė jau ėmė galvoti, kuo pakeisti šią pasitikėjimą praradusią įmonę.

Ar kitais metais vilniečiai galės džiaugtis bent pieva prie Baltojo tilto, valdžia taip pat nutyli. Jos atstovai tik mini, kad iki šių metų pabaigos baigs atnaujinti Neries krantinę nuo Tuskulėnų dvaro iki Žaliojo tilto.

Nekalba ir kiek kainuos pievos išrausimas, o paskui naujos žolės sėjimas. Aišku tik viena – dešinės Neries krantinės rekonstrukcija atsieis daugiau kaip 6,5 mln. eurų. Paskui valdžia galvos, kur dar pasėti žolę. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.