Kai nori – gali: gyventojai savo jėgomis pasistatė koplyčią

Kalviuose pastatyta ir pašventinta nauja koplyčia, iki šiol maldos namų ši vietovė neturėjo.

Rokiškio rajone, Kalviuos,pašventinta už pačių gyventojų aukas pastatyta koplyčia.<br>Kalvių bendruomenės „Facebook“ nuotr.
Rokiškio rajone, Kalviuos,pašventinta už pačių gyventojų aukas pastatyta koplyčia.<br>Kalvių bendruomenės „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Baronienė, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

Aug 3, 2020, 4:45 PM

Rokiškio rajone, Kalviuos,pašventinta už pačių gyventojų aukas pastatyta koplyčia. Vietos gyventojo dovanotoje žemėje šalia kaimo kapinaičių esanti koplyčia statyta dvejus metus. Prie statybos darbų nemažai prisidėjo į talkas rinkęsi vietos žmonės. Maldos namų iki tol neturėjusiuose Kalviuose tai pirmasis sakralinis statinys.

Pagrindinis šių statybų iniciatorius kalviškis Gintaras Kepalas teigė, jog koplyčia nebus rakinama, kas panorėjęs galės ją aplankyti, joje bus galimybė šarvoti mirusiuosius. Kiek kainavo pasistatyti koplyčią, statybų iniciatorius nepasakė.

Kalvių koplyčiai suteiktas Švč. Mergelės Marijos šeimų karalienės titulas.

Iki šiol 9 metus Kalvius aptarnavęs, o šiuo metu į kitą parapiją iškeliamas kunigas Andrius Šukys teigė, jog buvo derinamasi prie tradicijos liepos pradžioje Kalvių bendruomenei susiburti į šventę.

Tačiau naujoji koplyčia Kamajų bažnyčios filialu (bažnytiniais terminais – filija) netaps, kas sekmadienį kunigai tikrai nevažiuos į ją aukoti Mišių.

„Kalvių žmonės kaip buvo, taip ir liko Kamajų parapijiečiais. Tad ir švęsti Mišių, ir gauti bažnytinių patarnavimų jiems teks atvykti septynis kilometrus iki Kamajų“, – nurodė kunigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.