Amžiaus statybos Kretingoje atgijo – pinigų teks rasti vienoje kišenėje

Atsirado viltis baigti beveik prieš pusantrų metų nutrauktus Kretingos Sporto ir sveikatingumo komplekso statybos darbus. Praėjusį penktadienį rajonas pasirašė darbų sutartį su nauju rangovu – Vilniaus įmone „HSC Baltic“.

Statybininkai į nebaigtą kompleksą sugužės tiktai po keleto mėnesių.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Statybininkai į nebaigtą kompleksą sugužės tiktai po keleto mėnesių.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2021, 11:48 AM

Naujasis rangovas Kretingos rajonui svarbų objektą įsipareigojo baigti per dvejus metus už beveik 2,2 mln. eurų.

„HSC Baltic“ vadovo Rimvydo Beržonskio teigimu, esant nenutrūkstamam finansavimui statybos darbus būtų galima baigti ir per pusantrų metų.

Tačiau nors sutartis pasirašyta kovo pabaigoje, statybininkai komplekse pasirodys tik antroje vasaros pusėje. Anot R.Beržonskio, keletą mėnesių užtruks paruošti darbo projektą, susitarti su subrangovais, įvertinti čia jau atliktus darbus.

„Statybai nutrūkus per beveik pusantrų metų objekte visko galėjo atsitikti. Gal per šį laiką paklota elektros instaliacija jau nebeveikia?“, – sakė „HSC Baltic“ direktorius.

Nuo 2015 metų Sporto ir sveikatingumo kompleksą už 6,26 mln. eurų statęs ankstesnis rangovas „LitCon“ praėjusių metų pradžioje iš objekto pasitraukė palikęs vidaus apdailos darbų vos už 960 tūkst. eurų.

Skaičiuojama, kad per daugiau nei metus likę darbai galėjo pabrangti ne mažiau nei apie 600 tūkst. eurų. Be to, jau įvertinta, kad „LitConas“ komplekse yra palikęs broko už 230 tūkst. eurų.

Dar apie 300 tūkst. eurų kainuos baseino dalies atnaujinimai, nes beveik prieš 10 metų darytas komplekso projektas jau paseno ir Kretingos savivaldybė pasinaudojo proga baseine įdiegti šiuolaikiškesnes technologijas.

Apie 2,2 mln. eurų statybos darbams kretingiškiams teks surasti tik rajono biudžete, nes valstybės parama statomam kompleksui jau yra išnaudota.

„Pusantro milijono eurų esame numatę šių metų savivaldybės biudžete“, – teigė Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas, kuris neslėpė, kad komplekso pabaigtuvėms rajonui lėšas teks skolintis.

Kretingos rajonas vis dar bylinėjasi su „Ergo“ draudimo kompanija dėl neišmokėtos „LitCono“ darbų atlikimo garanto sumos – 517,5 tūkst. eurų. Dar neprarasta viltis iš buvusio rangovo arba jo darbą prižiūrėjusios įmonės prisiteisti padarytą apie 230 tūkst. eurų, kurių prireiks taisant paliktus defektus.

Tačiau teisininko išsilavinimą turintis naujasis rajono savivaldybės administracijos vadovas nelabai tikisi, kad šios sumos bus atgautos.

Paaiškėjo, kad nuo 2018 metų rudens „LitConas“ Kretingoje dirbo neturėdamas darbų atlikimo garanto, nes draudėjams nebuvo sumokėjęs įmokos.

Kai apie tai tapo žinoma savivaldybei, ji darbų sutarties su rangovu nenutraukė ir, jau žinodama apie padarytus defektus, už atliktus darbus 2019 metų pabaigoje rangovui skubiai sumokėjo apie 850 tūkst. eurų

Vykdant šią statybą dėl rajono biudžetui padarytos nemenkos žalos Kretingos valdžia iki šiol dar ieško kaltųjų ir praėjusią savaitę kreipėsi į prokuratūrą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.