Per 10 mln. eurų kainuojantis pastatų kompleksas vis nesulaukia pirkėjo: spėja priežastis

Jau trečią kartą rengtas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos valdomo Sluškų rūmų komplekso pastatų aukcionas neįvyko. Nepaisant to, jo organizatorės „Newsec advisers LT“ atstovė sako, kad potencialių investuotojų susidomėjimas objektu yra didelis, o jų laukimui įtakos turėjo nestabilumas rinkoje.

Jau trečią kartą rengtas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos valdomo Sluškų rūmų komplekso pastatų aukcionas neįvyko.<br>D.Umbraso nuotr.
Jau trečią kartą rengtas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos valdomo Sluškų rūmų komplekso pastatų aukcionas neįvyko.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 1:06 PM, atnaujinta May 6, 2022, 1:07 PM

„Aukcione registruotų dalyvių nebuvo, tačiau investuotojų susidomėjimas yra didelis – gauta užklausų iš potencialių užsienio investuotojų, taip pat ir Lietuvoje esantys investuotojai ne ką mažiau aktyvūs. Šiuo metu keli rimti potencialūs pirkėjai skaičiuoja investicijų į objektą poreikį, investicijų atsiperkamumą. Tam, kad nesiregistravo nė vienas dalyvis lėmė sudėtinga geopolitinė situacija rinkoje“, – BNS Plius komentavo „Newsec advisers LT“ tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė Jurgita Ragaišė.

J. Ragaišė anksčiau sakė, kad centrinėje miesto dalyje plėtrai tinkamas NT plotas sparčiai mažėja, o panašaus dydžio objektai tokiose vietose parduodami retai. Sluškų rūmai, esantys Neries upės pakrantėje, turi geras pritaikymo galimybes – čia išplėtota miesto infrastruktūra, rūmus supa gamta, todėl vieta itin patraukli tiek gyventi, tiek dirbti.

Komplekso, kurio kovą nepavyko parduoti už 11,25 mln. eurų (be PVM), pradinė kaina dabar sumažinama iki 10,5 mln. eurų.

Pastarojo aukciono dalyviams buvo siūlomos palankesnės sąlygos leidžiant atsiskaityti dalimis iki gruodžio 1 dienos.

Bendras parduodamų trijų T. Kosciuškos gatvėje esančių mokslo paskirties pastatų plotas – virš 6,6 tūkst. kv. m. Du pastatai yra kultūros paveldo objektai, likęs – nekilnojamųjų kultūros vertybių teritorijoje. Aukcione parduodami T. Kosciuškos g. 10 ir 12 esantys 6,62 tūkst. kv. m bendro ploto trys pastatai.

0,78 ha ploto valstybinis žemės sklypas, kurį LMTA valdo panaudos teise, neparduodamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.