Pagrindinės Kauno senamiesčio gatvės rekonstrukcija gyventojus verčia kraipyti galvas: kažkas čia ne taip

Vilniaus gatvėje granito plokštėmis klojami nauji šaligatviai. Bet greta vieno pastato liko senojo grindinio lopinys. Name įsikūrusi verslininkė suko galvą, kaip jį atnaujinti.

Remonto metu nukentėjo atnaujintas namo fasadas.
Remonto metu nukentėjo atnaujintas namo fasadas.
Remonto metu nukentėjo atnaujintas namo fasadas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Remonto metu nukentėjo atnaujintas namo fasadas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gyventojai stebisi, kodėl ties įėjimu liko senos betono plokštės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gyventojai stebisi, kodėl ties įėjimu liko senos betono plokštės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 31, 2022, 7:37 PM

Rekonstruojant pagrindinę Kauno senamiesčio – Vilniaus gatvę ji buvo uždaryta, dauguma verslininkų dėl to patyrė nuostolių.

Dabar, kai gatvėje jau galima vaikščioti ir paklota daugiau kaip pusė naujų šaligatvių, verslo atstovai turi naujų rūpesčių.

Vilniaus gatvės 6-ajame name parduotuvę turinti Vilma Lukštaraupienė skundėsi, kad susidarė keista situacija. Darbininkai paklojo naujas granitines šaligatvio plokštes. Bet lauko durys į pastatą yra įgilintos. Nuo naujojo šaligatvio iki durų slenksčio liko pusės kvadratinio metro plotas, kurio danga nepakeista, paliktos senos betono plokštės.

„Darbus vykdančios bendrovės „Autokausta“ darbininkų klausiau, kas tas plokštes turi pakeisti, nes dabar atrodo nei šiaip, nei taip. Be to senosios plokštės dabar išterliotos betonu. O juk visa danga gatvėje turi būti vienoda – nauja“, – kalbėjo verslininkė.

Moteris teigė, kad darbų vykdytojas jai pranešė, jog bendrovei pagal projektą keisti tos dangos lopinio nepriklauso, tai turi padaryti namo savininkai.

„Mums niekas nepaaiškino, kodėl taip yra, kodėl savo pinigais turime keisti tą plokštę, jei gatvė atnaujinama miesto užsakymu. Taip pat nežinome, kur tokių plokščių gauti, – negi ieškoti kur numestų?“ – svarstė kaunietė.

V.Lukštaraupienė sakė, kad darbų metu buvo apgadintas ir pastato fasadas.

„Prieš dvejus metus pasinaudojome daline miesto parama ir atnaujinome 1938 metais statyto namo fasadą. Jis išskirtinis – dengtas granito tinku. Toks yra ir Vytauto Didžiojo karo muziejaus fasadas.

Tokio tipo fasadus atnaujinti gali tik sertifikuoti specialistai, jų ilgai ieškojome“, – pasakojo kaunietė.

Tačiau vykstant gatvės atnaujinimo darbams kai kurios fasado vietos buvo išteptos betonu ar kažkokiomis kitomis medžiagomis.

„Apmaudu – investavome į tai, kad pastatas atrodytų gražiai, o dabar vėl turėsime ieškoti specialistų, leisti savo pinigus, kad ištaisytume tai, ką padarė darbininkai“, – guodėsi V.Lukštaraupienė.

Bendrovės „Autokausta“ statybos projektų vadovas Justinas Jasiulevičius aiškino, kad pirmiausia stengiamasi pakloti gatvės grindinį.

„Vėliau bus keičiamos ir prie pat pastatų likusios senosios betono plokštės ar pakopos. Laukiame, kol šios medžiagos pasieks Lietuvą. Kai visi darbai bus baigti, tvarkysime ir pastatų fasadus, kurie darbų metu galėjo nukentėti.

Tai, kad turėsime atlikti šiuos darbus, numatyta ir sutartyje su savivaldybe“, – sakė J.Jasiulevičius.

Akmenys skirsis

Vilniaus gatvėje paklota du trečdaliai šaligatvių.

Gatvės pakraščiuose bus sudėti akmenys tašytu paviršiumi. Taip pat iš tokių akmenų bus įrengti ir borteliai bei lietaus nubėgimo latakai.

Centrinėje gatvės dalyje bus pakloti nugludinti akmenys.

Visus darbus planuojama baigti iki vasaros pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.