Už apleistus žemės sklypus teks atseikėti daugiau: praneša, kada bus tikrinama Šiauliuose

2023 metų vasarą Šiauliuose bus vykdomi žemės sklypų patikrinimai, kurių tikslas – nustatyti nenaudojamus ir (ar) neprižiūrimus žemės sklypus ir jų savininkams naudotojams taikyti Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sprendimu padidinta iki 4 proc. žemės mokesčio ar žemės nuomos mokesčio už valstybinę žemę tarifą, praneša savivaldybė.

Už apleistus žemės sklypus teks atseikėti daugiau.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Už apleistus žemės sklypus teks atseikėti daugiau.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 1:04 PM, atnaujinta May 29, 2023, 1:05 PM

Savivaldybė nurodo, kad į nenaudojamų žemės sklypų sąrašus įtraukiami apleisti, neprižiūrimi žemės sklypai.

Pagrindiniai nenaudojamų žemės sklypų požymiai: sklypas nešienaujamas (nepjaunama žolė), sklype kaupiamos šiukšlės, atliekos, sklypas apaugęs menkaverčiais krūmais, sklype formuojamas sąvartynas, sklype laikomos (išskyrus tam skirtas vietas) statybinės ir (ar) teršiančios aplinką medžiagos ar daiktai (akivaizdžiai netvarkingos, techninių reikalavimų neatitinkančios transporto priemonės, jų dalys), padrikai išpiltas statybinis laužas.

Sklypas taip pat gali būti įtraukiamas į sąrašą, jei nuo praėjusių metų rugpjūčio 1 d. iki einamųjų metų gegužės 31 d. ne mažiau kaip 2 (du) kartus buvo nustatyta, kad žemės sklypo būklė atitinka Aprašo aukščiau išvardintus požymius, ir šie faktai buvo nustatyti Šiaulių miesto savivaldybės administracijos padalinių patikrinimo aktuose.

Savivaldybė pažymi, kad Šiaulių miesto gyventojai, kurie neturi galimybės patys susitvarkyti savo sklypo (gyvenantys užsienyje, dėl senyvo amžiaus ar kitų aplinkybių), gali kreiptis į šienavimo paslaugas teikiančias įmones ar asmenis.

Nenaudojamų žemės sklypų Šiaulių mieste patikrinimus aktyviai vykdys Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriaus, Medelyno, Rėkyvos seniūnijų specialistai birželio–rugpjūčio mėnesiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.