Sudarė gėdos sąrašą: jame – keli šimtai adresų, šeimininkams teks ploninti piniginę

Šiaulių miesto savivaldybė informuoja, kad sudaryti šių metų preliminarūs nenaudojamų (neprižiūrimų) žemės sklypų sąrašai.

Šiaulių miesto savivaldybė informuoja, kad sudaryti šių metų preliminarūs nenaudojamų (neprižiūrimų) žemės sklypų sąrašai.<br>Šiaulių savivaldybės nuotr.
Šiaulių miesto savivaldybė informuoja, kad sudaryti šių metų preliminarūs nenaudojamų (neprižiūrimų) žemės sklypų sąrašai.<br>Šiaulių savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-16 19:44

Nenaudojamų privačios nuosavybės teise valdomų žemės sklypų sąrašo projektą sudaro 247 adresai, o į Nenaudojamų nuomojamų žemės sklypų sąrašo projektą pateko 9 adresai Šiaulių miesto savivaldybėje.

Savivaldybė atkreipia dėmesį, kad žemės sklypų savininkai ir nuomininkai žemės sklypus turi sutvarkyti iki šių metų liepos 20 d. ir apie tai pranešti Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriui.

Kitu atveju nesutvarkyti sklypai bus įtraukti į Nenaudojamų privačios nuosavybės teise valdomų žemės sklypų ar į Nenaudojamų nuomojamų žemės sklypų sąrašus.

Todėl žemės sklypų valdytojams už nenaudojamus privačios nuosavybės teise valdomus žemės sklypus bus taikomas 4 procentais didesnis žemės mokesčio tarifas (nuo žemės mokestinės vertės).

Tuo metu už nenaudojamus iš valstybės nuomojamus žemės sklypus nustatytas 4 procentų žemės vertės nuomos mokesčio už valstybinę žemę tarifas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.