Registrų centras ir vėl skaičiuos, kiek vertas NT Lietuvoje

Vykdydamas valstybės pavestas funkcijas Registrų centras netrukus atliks žemės ir statinių masinį vertinimą bei parengs naujas žemės ir statinių masinio vertinimo ataskaitas.

Vykdydamas valstybės pavestas funkcijas Registrų centras netrukus atliks žemės ir statinių masinį vertinimą bei parengs naujas žemės ir statinių masinio vertinimo ataskaitas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vykdydamas valstybės pavestas funkcijas Registrų centras netrukus atliks žemės ir statinių masinį vertinimą bei parengs naujas žemės ir statinių masinio vertinimo ataskaitas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2023, 9:26 AM

Pagal Žemės mokesčio ir Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymus, vidutinės rinkos vertės Vyriausybės nustatyta tvarka ne rečiau kaip kas 5 metus prilyginamos mokestinėms vertėms.

Dėl šio prilyginimo žemės sklypams mokestinės vertės nustatytos ir galioja nuo šių metų sausio mėnesio, o statinių – nuo 2021 m. sausio 1 d. Registrų centras kviečia visuomenę aktyviai dalyvauti viešame masinio vertinimo dokumentų svarstyme.

Savo pastabas ir atsiliepimus parengtiems naujiems masinio vertinimo dokumentams taip pat prašomos pateikti ir savivaldybės. Nekilnojamojo turto masinis vertinimas yra vertinimo būdas, kai naudojant Nekilnojamojo turto registro, kitų valstybės registrų ir valstybės informacinių sistemų bei rinkos duomenis, per nustatytą laiką, taikant bendrą metodologiją, statistines duomenų analizės ir vertinimo technologijas, sudaromi nekilnojamojo turto vidutinės rinkos vertės nustatymo modeliai, pagal kuriuos įvertinami nekilnojamojo turto objektai ir parengiama bendra tam tikros teritorijos nekilnojamojo turto masinio vertinimo ataskaita.

Nustatant vidutines rinkos vertes įtakos turi statinio ir žemės buvimo vieta, naudojimo paskirtis, kadastriniais matavimais užfiksuoti ir

Nekilnojamojo turto kadastre įregistruoti kadastro duomenys bei kiti veiksniai. Tačiau neatsižvelgiama į NT vertės padidėjimą ar sumažėjimą dėl laikino aplinkos pagerinimo ar pabloginimo, NT valdymo formos, naudojimo, valdymo ir disponavimo juo apribojimų, suplanavimo, stiliaus, dizaino, vidaus apdailos ir kitų individualių turto savybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.