Beveik 10 metų kalėjime praleidusi nusikaltėlė atskleidė, kaip ji įsilauždavo į namus: pataria, kaip apsisaugoti nuo vagysčių

Nusikaltėlė pasidalijo patarimais, kaip apsaugoti namus nuo vagysčių, ir nurodė visus dalykus, į kuriuos ji atkreipdavo dėmesį, kad suprastų, ar į namą apsimoka laužtis, – rašoma tinklalapyje businessinsider.com.

Nusikaltėlė pasidalijo patarimais, kaip apsaugoti namus nuo vagysčių, ir nurodė visus dalykus, į kuriuos ji atkreipdavo dėmesį, kad suprastų, ar į namą apsimoka laužtis.<br>„Canva“ nuotr.
Nusikaltėlė pasidalijo patarimais, kaip apsaugoti namus nuo vagysčių, ir nurodė visus dalykus, į kuriuos ji atkreipdavo dėmesį, kad suprastų, ar į namą apsimoka laužtis.<br>„Canva“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2023, 3:14 PM

Jennifer Gomez 2011–2020 m. kalėjo už įsilaužimus. O dabar savo „TikTok“ paskyroje, kurioje turi beveik 100 000 sekėjų, ji save apibūdina kaip buvusią „Cat Burglar“ (liet. „katė įsilaužėlė“ (vagis, kuris į pastatą patenka užlipęs į viršutinį aukštą).

Viename naujausiame vaizdo įraše ji išvardijo, į ką atkreiptų dėmesį namuose, kuriuos ketintų apvogti, kad nustatytų, ar tai gera vieta.

Pirmas dalykas, kurį, pasak jos, padarytų, tai patikrintų orų prognozes. „Patikrindavau orus porą dienų į priekį, kad iš tikrųjų žinočiau, jog tai bus tinkama diena įsilaužimui“, – sakė ji. Pasak jos, šviesią, saulėtą dieną žmonės daugiau būna lauke: vedžioja šunis, stumdo kūdikius vežimėliuose ir sportuoja, todėl tokiu metu ji ieškodavo namų, kurie būtų atokiau vienas nuo kito ar labiau izoliuoti.

Lietingą dieną ji turėjo dar didesnį pasirinkimą. „Tai geriausia iš geriausių, – sakė ji. – Esant tokioms oro sąlygoms žmonės ne tik nebūna lauke, bet ir yra nepastabūs. Jie neišeina į lauką vien tam, kad pasižiūrėtų, kai jiems pasirodo kažkas keisto, nes nenori sušlapti“. Gomez pridūrė, kad žmonės nėra linkę žiūrėti į lauką, kai oras yra prastas, o jei ir būtų žiūrėję, tikriausiai nebūtų galėję jos gerai matyti: „Kuo buvo bjauresnis oras, tuo man buvo geriau“, – dalijosi ji.

Kitas veiksnys, į kurį ji atsižvelgė, buvo paros metas. Buvusi plėšikė papasakojo, kad atsibusdavo 5 val. ryto, nes žinojo, kad dauguma žmonių, išskyrus namuose likusius tėvus, iš namų išeina 8 val. ryto. Pasak jos, nuo 8 iki 11 val. ryto buvo geriausias laikas namų plėšimams.

Gomez atkreipė dėmesį ir į apsaugos sistemas. Jos, pasak nusikaltėlės, neatbaido, o priešingai – leidžia suprasti, kad viduje yra kažkas vertingo.

Ji pasakojo, kad Floridoje, iš kur yra kilusi, suveikus signalizacijai, policija skambindavo į namus, o jei niekas neatsiliepdavo, siųsdavo pareigūnus. Tačiau taip buvo sugaištama daug policijos laiko, todėl taisyklės buvo pakeistos. Maždaug nuo 2006 m., paaiškino Gomez, jei policija arba signalizacijos sistemos bendrovė susisiekia su namo savininku, pareigūnai neatvyksta į objektą.

„Ir aš tai žinojau“, – sakė moteris. Ji papasakojo, kad laukdavo, kol suveiks signalizacija, tada žinodavo, kad jei su būsto savininku nebus susisiekta, turės apie 10–15 minučių, kol pasirodys policininkai. „Tai buvo viskas, ko man reikėjo – nustatyti laiką ir įsitikinti, kad yra pakankamai žemai esantis langas, per kurį, pasinaudojus turimais įrankiais, galėčiau įsilaužti“ – sakė ji.

Dar vienas dalykas, į kurį ji atkreipė dėmesį, – ar namuose yra naminių gyvūnų, nes turtingi žmonės dažnai leidžia gyvūnams laisvai vaikščioti. „Tai svarbu, nes kai namuose yra gyvūnas, galima žinoti, kad signalizacijos sistemos judesio jutikliai greičiausiai bus išjungti“, – sakė ji.

Su savimi plėšikė visuomet turėdavo įsilaužimui reikalingus įrankius, bet jos kontroliniame sąraše buvo ir tokie dalykai: avėti vienu dydžiu per didelius arba per mažus batus, jei paliktų pėdsaką, visada susirišti plaukus ir visada dėvėti švarką.

„Stengiausi susirasti namus, kurių galiniai vartai būtų gana aukšti, ne kaip grandininė tvora, bet kažkas, kas galėtų mane paslėpti, su durimis, kurias galėčiau atidaryti arba kokiu nors būdu perlipti“, – sakė ji. „Taip pat žiūrėdavau, kad galiniai vartai ar tvoros būtų atsukti į pagrindinį kelią arba rinkdavausi akligatvius.“

Buvusi namų plėšikė pasidalijo, kad ieškodavo namo, kurio kiemas būtų apželdintas krūmais ir krūmokšniais, kad turėtų už ko pasislėpti. Moteris rinkdavosi žinomų žmonių, įvairių sričių vadovų namus, nes jie atstovauja aukštesnę klasę ir yra tie žmonės, kurie tuo metu galėjo lengvai nusipirkti naują daiktą, kurį iš jų pavogė. „Jiems tų daiktų tikrai nereikėjo. Jie turėjo daug pinigų ir būsto draudimą“, – sakė ji. „Stengiausi vengti daiktų, kurie atrodė kaip relikvijos, bet būkime realistai – aš buvau vagis. Taigi nėra taip, kad niekam nedariau jokios paslaugos“.

Gomez sakė, kad beprotiškai apgailestauja dėl visko, ką tada padarė. Ji sakė, kad nesididžiuoja savo sprendimais, bet norėjo supažindinti žmones su būsena, kai į jų namus įsilaužia.

„Tiesiog pasakoju jums, koks buvo mano gyvenimas, nes galbūt tai kam nors padės“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.