Nesupainiotos kojinės - irgi būdas namuose palaikyti tvarką

Jei laikysitės tam tikrų taisyklių , jūsų namai visuomet bus švarūs ir nereikės kas mėnesį juose rengti generalinį tvarkymą.

Jei laikysitės tam tikrų taisyklių , jūsų namai visuomet bus švarūs ir nereikės kas mėnesį juose rengti generalinį tvarkymą.<br>123 rf nuotr.
Jei laikysitės tam tikrų taisyklių , jūsų namai visuomet bus švarūs ir nereikės kas mėnesį juose rengti generalinį tvarkymą.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2015, 2:33 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:27 AM

Pašluostės – šalia. Valymo priemones bei pašluostes visuomet laikykite įvairiose būsto vietose. Specialūs rinkiniai - virtuvėje, vonios kambaryje, servetėlės - svetainėje. Kai tai bus po ranka – nešvarumus pašalinsite to net nepastebėję. Kasdien palaikant švarą, jūsų namai neužsiterš, o savaitgalio generalinės tvarkos laikas gerokai sutrumpės.

Švara koridoriuje. Būtinai įsigykite batų dėžę (jei jos neturite). Purvo prie įėjimo žymiai sumažės.

Laikykite daiktus savo vietose. Svarbiausia taisyklė: netampyti jų iš kampo į kampą. Jei tai žaislai, jų vieta - vaikų kambaryje, knygų - tik svetainėje, technikos - jai skirtoje vietoje.

Kada pietų stalas bus tvarkingas? Parėję namo, dažnai neatsispiriame pagundai visus parsineštus daiktus sukrauti ant pietų stalo. Šio įpročio atsikratysite, kai ant šio stalo bus išdėlioti valgomieji įrankiai.

Švarios grindjuostės. Ant grindjuosčių nesikaups dulkės, jei jos bus plaunamos vandeniu su šlakeliu antistatiko.

Augintiniai. Jei turite augintinį, namuose neišvengiamai yra o gaurų. Tai va, žinokite,  kad šunį reikia šukuoti ne kartą per savaitę, o kasdien. Ir geriausiai - ne namuose.

Kaip priversti vaikus tvarkytis? Šį nemalonų užsiėmimą paverskite žaidimu:  įjunkite vaikų mėgiamą muziką, lai jie dainuoja, šoka ir linksminasi. Būsto tvarkymo jokiu būdu negalima paversti katorga - dings vaiko noras švarai. Po namų ruošos vaiką kuo nors pamaloninkite. Kuo anksčiau jis išmoks tvarkyti savo žaislus, tuo švaresni bus jo namai ateityje.

Tingite siurbti? Viskas priklauso nuo dulkių siurblio. Įsigykite patogų - pamatysite, visai kitas reikalas siurbti su tokiu.

Kaip nepamesti ir nesupainioti kojinių? Nešvarias kojines poromis dėkite į krepšius, kuriuose laikomi nešvarūs skalbiniai.

Ką daryti, jei lango užuolaidas sunku valyti dulkių siurbliu ir jos greitai tampa nešvarios? Nusipirkti naujas, kurios išskalbiamos skalbyklėje.

Daugiau patarimų - mūsų  „Facebook“! 

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.