Vilniečiai sukūrė lovą savo vaikams, dabar tokiomis prekiaus JAV

Viskas prasidėjo prieš ketverius metus. Turbūt daugelis šeimų, turinčių mažamečių vaikų ir gyvenančių nedideliame būste, susiduria su ta pačia problema – kokia patogią ir negremėzdišką lovą išrinkti paaugusiems vaikams.

Neradę patogios lovos savo vaikams, Kristina ir Darius Grigaliūnai per ketverius metus patys tokią sukūrė.<br>Grigaliūnų nuotr.
Neradę patogios lovos savo vaikams, Kristina ir Darius Grigaliūnai per ketverius metus patys tokią sukūrė.<br>Grigaliūnų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina ir Darius Grigaliūnai

Feb 6, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:28 PM

Mūsų mažyliai, kaip ir daugelis vaikų, labai norėjo dviaukštės lovos, tad tokios ir pradėjome žvalgytis.

Aplankėme kone visas mums žinomas baldais prekiaujančias parduotuves, peržiūrėjome daugybę interneto puslapių, tačiau nieko tinkamo savo mažiesiems neradome. Norėjosi ko nors daugiau negu viena virš kitos sukaltų dviejų dėžių. Norėjosi ne tik ergonomiško, bet estetiško baldo.

Kadangi tokio neradome, nusprendėme patys sukurti lovytę savo vaikams. Viskas prasidėjo nuo tuščio popieriaus lapo. Piešinys buvo nuolat tobulinamas, detalės apmąstomos ir atmetamos – dėl visko tarėmės su vaikais.

Kreipėmės į daugelį baldų gamintojų norėdami išgirsti nuomonę apie savo piešinius, teiravomės, ar galima tai įgyvendinti? Deja, neatsirado norinčiųjų bendradarbiauti.

Teko patiems įgyvendinti šią idėją.

Parodę savo projektą tėvams, draugams sulaukėme ypač palankaus įvertinimo.

„Gal tai galėtų tapti ir mūsų veikla ateityje, nes kūrybos procesas, nors ir nelengvas, mums suteikė daugybę teigiamų emocijų, – svarstėme tuomet. – Tačiau kai kilo mintis apie verslą, drauge susipažinome ir su tuo baisiuoju žvėrimi – standartu! Pasirodo, kad, ypač vaikų baldų sferoje, saugumo standartai yra itin griežti: juk mes kalbame apie nenustygstančius mažylius, kurie gali užkliūti, įkristi, nušokti, įkišti...“

Įsigijome tikslius standartų reikalavimus ir vėl – perskaičiavimai, perbraižymai.

Pagaminę lovą savo vaikams norėjome įsitikinti, kad ji saugi, tad nuvežėme ją į akredituotą testavimo laboratoriją. Pusantro mėnesio lova buvo daužoma, trankoma, tikrinant jos stiprumą, buvo matuojamas kiekvienas tarpelis, ar viskas atitinka saugumo, ergonomikos ir kitokius reikalavimus.

Gavome sertifikatą, kad mūsų baldas saugus ir atitinka produkto kokybės ir visus kitus Europos Sąjungos šio tipo gaminiams keliamus reikalavimus.

Visi, kurie matė, o vaikai – ir išbandė, mūsų lovą, liko ja susižavėję. Todėl nutarėme – gaminsime! Pradėjome gilintis, kokios yra galimybės, procedūros, gamybos procesas. Nusprendėme paruošti visus reikalingus dokumentus ir pateikti paraiškas Europos Sąjungos dizaino patentui gauti.

Po metų jį jau turėjome. Dar vėliau gavome ir JAV dizaino patentą, apsaugantį mūsų intelektines teises Amerikoje.

Jau 3 metai mūsų vaikai kasdien džiaugiasi lova. Mes taip pat tikime, kad ji suteiks džiaugsmo daugybei šeimų, ieškančių išskirtinės, kokybiškos ir įdomios lovos. Nuostabus jausmas ne šiaip siūlyti produktą, norint ji tik parduoti, bet siūlyti tai, kas išbandyta mūsų vaikų.

Kai šiuolaikinis pasaulis yra paremtas vartojimo ir laikinumo principais ir rinka yra perpildyta abejotinos kokybės, dažnai tik išoriškai patraukliais produktais, mes mėgaujamės galėdami pasiūlyti tai, į ką sudėjome visą savo širdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.