Net beviltišką virtuvės interjerą išgelbės kokybiškos detalės

Naujos ir klasikinės interjero dekoravimo idėjos – apie jas pasakoja modernaus klasikinio dizaino virtuvės apyvokos elementų „Wesco“ salono vadovas Rimas Damaševičius.

Spalvingi virtuvės elementai pradžiugins bet kruią šeimininkę.<br>„Wesco“ nuotr.
Spalvingi virtuvės elementai pradžiugins bet kruią šeimininkę.<br>„Wesco“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 3:19 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:12 PM

Šiais metais itin populiarios blyškaus ar medaus atspalvio virtuvės spinteles, o renkantis interjero detales svarbi tampa ne tik medžiaga, bet ir apdaila bei raštai.

Kaip ir ankstesniais metais, madingos išlieka spintelės iš klevo, taip pat – iš vyšnios medienos. Prognozuojama, jog vyšnios spintelių populiarumas laikui bėgant dar stipriai kils.

Spintelės iš šios medienos vyšnios yra puikus pasirinkimas tiems, kurie apdailai renkasi šiltų atspalvių metalą – varį ar bronzą.

Balta spalva laikoma neutraliausia, todėl ją renkantis virtuvės interjerą galima išbaigti smulkiais spalvingais akcentais. Renkantis baltas minimalistines spinteles, į jas puikiai įkomponuojama buitinė technika, kuri tarsi tampa bendro interjero tęsiniu.

Nors ir detalės iš nerūdijančio plieno vis dar vyrauja interjero sprendimuose, tačiau savuose namuose norintiems naujų, subtilių sprendimų, pagyvinančių interjerą, šiais metais specialistai pataria rinktis apdailą iš aliejinės tekstūros bronzos.

Aliejinės tekstūros bronza vis labiau įsilieja į virtuvės ir vonios kambario detalių paviršius, tokius kaip maišytuvai, rankenos, rankenėlės. Aliejinės tekstūros bronza puikiai dera su sodraus vyno spalva, kuri šiais metais madinga įvairiose interjero puošybos detalėse: nuo plytelių iki tekstilės gaminių.

Jei aliejinės tekstūros bronza namams dekoruoti atrodo per daug tamsi medžiaga, dekoruojant virtuvę, galima rinktis apdailą iš nikelio ar chromo.

Harmoningą interjerą sudaro ne tik apdaila ar baldai, bet ir skoningai parinktos detalės, kurios ne tik puošia namus, bet ir yra praktiškos.

Smulkmenos interjere, gali ne tik išbaigti viziją, bet ir pagyvinti aplinką, jai suteikti žaismingumo, įnešti spalvų. Šiais metais virtuvės elementų dizaino viršūnėje vyrauja spalvingi elementai, kuriuos pagal poreikį galima personalizuoti, papuošiant juos įvairiais raštais ar ornamentais.

Tokie sprendimai namų pagyvinimui kainuoja pigiau nei viso virtuvės kambario pertvarkymas, o tinkamai pasirinkus akcentus namai įgaus visiškai naują atspalvį.

„Spalvinga duoninė, peilių laikiklis, originali dėžutė vaisiams susidėti ar net elementarus indelis kiaušiniams gali praskaidrinti interjerą bei taip sukurti prielaidą malonesnėms akimirkoms, praleistoms virtuvėje. Norint turėti išskirtinį virtuvės elementą, kiekvieną daiktą galima papuošti dekoracijomis, ornamentais“, – sakė „Wesco“ vadovas Rimas Damaševičius.

Jei virtuvės aplinkoje norisi kuo daugiau šiltų interjero detalių ar akcentų, šiltų atspalvių metalai – vienas iš galimų sprendimų šiai vietai suteikti jaukumo. Dekoruojant virtuvę, toje pačioje vietoje galima derinti šiltų ir šaltų atspalvių metalą, pavyzdžiui, derinti akcentus iš žalvario ir vario.

Per keletą pastarųjų dešimtmečių stebėjome, kaip namų erdvės iš atskirų patalpų tampa bendromis, jas sujungiant subtiliais perėjimais. Šios tendencijos išlieka ir 2015 metais. Dėl šios priežasties dekoruojant tiek virtuvę, tiek su ja besijungiančią patalpą, dviejų erdvių dizainą reikia derinti. Tai neturi būti vienodas dizainas ar spalvos, tiesiog galima panaudoti panašius ar tarpusavyje derančius aksesuarus.

Įrenginėjant ar atnaujinant virtuvę, galima panaudoti keletą panašių spalvų akcentų, kurie naudojami ir svetainėje. Skoningam perėjimui galima panaudoti ir keletą kitų jungiamųjų detalių, tokių kaip kilimai, derantys paveikslai, ar tiesiog pereinantys spalviniai akcentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.