Nemėgstate alaus? Štai 7 būdai, kaip jį galite panaudoti buityje

Alus – tai ne tik labai naudingas gėrimas, bet ir puiki priemonė, kuri kiekvienam pravers buityje. Alus gali padėti padaryti tvarką namuose, galima panaudoti jį ir kosmetologijoje.

Alus gali veikti kaip plaukų kondicionierius ar priemonė baldams poliruoti.<br>„123rf.com“nuotr.
Alus gali veikti kaip plaukų kondicionierius ar priemonė baldams poliruoti.<br>„123rf.com“nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2015, 12:47 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 3:25 AM

Alus – marinuoti

Alus – labai populiari daugelio mėsos patiekalų sudedamoji dalis, nes suminkština mėsą ir daro ją skanesnę. Kai gaminsite šašlyką, mėsą keletą valandų marinuokite aluje. Būsite maloniai nustebinti tokio paruošimo būdo rezultato.

Dirvožemiui tręšti

Kam išpilti likusį alų, jei jį galima panaudoti kaip trąšą? Juk alaus mielės skatina tiek kambarinių, tiek ir sodo augalų augimą.

Baldams poliruoti

Skamba kiek keistai, bet jei jau neturite kitokių priemonių baldų paviršiams blizginti, tuomet galima pasinaudoti alaus likučiais. Alų sumaišykite su bet kokiu augaliniu aliejumi santykiu 1:1. Skudurėliu, suvilgytu šiame mišinyje, patrinkite medinius paviršius.

Alaus voniai

Nuovargį kaip ranka nuims alaus vonia. Norint pašalinti bendrą nuovargį, į vonią reikia įpilti truputį alaus. Atsigausite ir oda taps švelnesnė.

Auksui valyti

Purvo ir patamsėjimų ant aukso dirbinių nebeliks juos įdėjus į alų keletui minučių. Paskui reikėtų nušluostyti skudurėliu.

Šampūnas ir kondicionierius

Alaus nauda plaukams itin didelė, nes alaus galima įpilti į šampūną. Bet prieš tai alų reikia virti ir išvirti 3/4 gėrimo. Po to tiesiog sumaišyti su šampūnu santykiu 3:1.

Alus – neblogas plaukų kondicionierius. Šampūnu išplautus plaukus suvilgykite alumi, kuris jau išsivadėjo, ir palikite porai minučių. Po to nuplaukite.

Plaukams šviesinti

Norėdami truputį pašviesinti plaukus jų nepakenkiant, plaukų sruogas suvilgykite alumi ir pasėdėkite ten, kur juos pasiekia tiesioginiai saulės spinduliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas