Alus – marinuoti
Alus – labai populiari daugelio mėsos patiekalų sudedamoji dalis, nes suminkština mėsą ir daro ją skanesnę. Kai gaminsite šašlyką, mėsą keletą valandų marinuokite aluje. Būsite maloniai nustebinti tokio paruošimo būdo rezultato.
Dirvožemiui tręšti
Kam išpilti likusį alų, jei jį galima panaudoti kaip trąšą? Juk alaus mielės skatina tiek kambarinių, tiek ir sodo augalų augimą.
Baldams poliruoti
Skamba kiek keistai, bet jei jau neturite kitokių priemonių baldų paviršiams blizginti, tuomet galima pasinaudoti alaus likučiais. Alų sumaišykite su bet kokiu augaliniu aliejumi santykiu 1:1. Skudurėliu, suvilgytu šiame mišinyje, patrinkite medinius paviršius.
Alaus voniai
Nuovargį kaip ranka nuims alaus vonia. Norint pašalinti bendrą nuovargį, į vonią reikia įpilti truputį alaus. Atsigausite ir oda taps švelnesnė.
Auksui valyti
Purvo ir patamsėjimų ant aukso dirbinių nebeliks juos įdėjus į alų keletui minučių. Paskui reikėtų nušluostyti skudurėliu.
Šampūnas ir kondicionierius
Alaus nauda plaukams itin didelė, nes alaus galima įpilti į šampūną. Bet prieš tai alų reikia virti ir išvirti 3/4 gėrimo. Po to tiesiog sumaišyti su šampūnu santykiu 3:1.
Alus – neblogas plaukų kondicionierius. Šampūnu išplautus plaukus suvilgykite alumi, kuris jau išsivadėjo, ir palikite porai minučių. Po to nuplaukite.
Plaukams šviesinti
Norėdami truputį pašviesinti plaukus jų nepakenkiant, plaukų sruogas suvilgykite alumi ir pasėdėkite ten, kur juos pasiekia tiesioginiai saulės spinduliai.