Keli krislai druskos, prieš virimą įberti į kavą, sustiprina šios aromatą.
Jei stiklines taures išplausite pasūdytame vandenyje ir perskalausitie šaltu, jos spindės it krištolinės.
Pridegusią keptuvę ar puodą atplausite kur kas lengiau, jei ant dugno užpilsite storą sluoksnį druskos ir paliksite kelioms valandoms.
Kartais taip nutinka, kad ant rūbo užtykšta riebalų, o dėmėms naikinti skirtos priemonės po ranka neturite. Tuomet ant suteptos vietos užpilkite druskos ir atsargiai patrinkite. Druską keiskite tiek kartų, kol dėmės nebeliks.
Tamsaus šilko ir satino drabužiai ilgiau išlaikys blizgesį, jei po skalbimo juos praskalausite šaltame vandenyje su druska (penkiems litrams vandens – 125 gramai druskos).
Tam, kad drėgnos malkos greičiau įsidegtų, nereikia jų lieti degiu skysčiu. Pakanka ant malkų užberti kelis žiupsnius rupios druskos.
Vantos liks lanksčios ir nelūžinės, jei prieš naudojimą jas 2-3 valandas pamirkysite karštame sūriame vandenyje.
Žiupsnis druskos padės greičiau išplakti kiaušinių baltymus.