Darbštuolio raseiniškio patarimai:
Šiltnamyje auginamiems pomidorams negalima paruošti pernelyg natūralių medžiagų gausaus grunto. Mėšlą (net rudenį) ar karvių mėšlą naudokite tik vegetacijos laikotarpiu.
Pasodintų pomidorų neverta laistyti pirmąsias 2–3 savaites, ypač išvestų ankstyvuoju laikotarpiu. Į duobutes pripilto vandens visiškai pakanka augalui įsišaknyti.
Kita vertus, dirva neturi būti ir stipriai išdžiūvusi. Tai pavojinga visų rūšių pomidorams. Augalai gali nustoti augti, o žiedeliai nukristi. Pomidorų laistymo norma didinama tik tuomet, kai prasideda masinis jų nokimas.
Išsiaiškinti, ar dirva pakankamai drėgna, lengva. Reikia iš 10–15 cm gylio paimti saują žemės ir suspausti. Jei gniužulėlis nesubyrėjo, drėgmės pakanka. Subyrėjo – reikia palaistyti.
Dažnas pomidorų laistymas nedidelėmis dozėmis skatina viršutinės šaknų sistemos susidarymą, tuomet augalas tampa atsparesnis išoriniams veiksniams.
Pernelyg didelis azoto kiekis per visus vegetacijos etapus – ne į naudą. Pomidorai tik keroja, o vaisiai mezgami vėliau. Tuomet reikia mažiau laistyti ir nuskabyti vieną arba tris didelius apatinius lapus.
Azoto perviršį liudija žiedų kekių išsikerojimai (kai ant jų viršūnėlių mezgantis vaisiams pradeda augti naujas ūglys).Tai itin būdinga aukštaūgiams pomidorams su ilga žedų keke. Tokią kekę galima apskabyti paliekant 5–7 vaisius.
Pasodintų pomidorų negalima papildomai tręšti azotu. Jei trūksta magnio ir mikroelementų, pomidorų lapus reikia apipurkšti šių elementų tirpalais.