Kalėdiniai užsakovų ir meistrų santykiai: kas labiausiai trukdo?

Vieniems Kalėdos – ramybės ir džiaugsmo laikotarpis, kitiems – streso kupinas viršvalandžių maratonas. Taip gali atrodyti gruodis, jeigu jūsų planai – įsirengti ar susiremontuoti namus iki Kalėdų.

 Leono Garbačausko nuotr.
 Leono Garbačausko nuotr.
 Rūtos Živelienės nuotr.
 Rūtos Živelienės nuotr.
 Rūtos Živelienės nuotr.
 Rūtos Živelienės nuotr.
 Rūtos Živelienės nuotr.
 Rūtos Živelienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 18, 2017, 10:54 AM, atnaujinta Nov 12, 2019, 5:33 PM

Pasak interjero dizainerės Kristinos Grybaitės, jau 15 metų įrenginėjančios namus, šis periodas būna tikrai išskirtinis. Ir ne taip jau retai – ne gerąja prasme.

Taigi, ką daryti, kad jus ilgai prisimintų namus įrenginėję dizaineriai, apdailininkai ir baldininkai?

4 esminiai punktai:

1. Ilgai derinkite visas smulkmenas, pasirinkite vis kitus variantus ir grįžkite prie pradinio sprendimo taip išeikvodami daug naudingo laiko. O kai viską suderinote per daug neskubėdami, pradėkite spausti visus meistrus dirbti kuo greičiau, nes „viską reikia baigti iki Kalėdų“.

2. Jeigu nepavyko „iki Kalėdų“, pareikalaukite dirbti tarpušvenčiu ir pabaigti iki Naujųjų metų. Ypač kai darbo – ne vienai savaitei. Nes šios savaitės – mistiškos, ir darbų visiškai negalima perkelti į kitus metus, į sausį. Ypač mėgstami užsakovai, kurie sako: „Mes išvyksime atostogų, o jūs padirbėkite.“

3. Prašykite viską pabaigti iki Kalėdų, o likus porai dienų pasakykite: „Šaunuoliai, bet galutinai su jumis atsiskaitysime po švenčių, nes dabar išvykstame pailsėti.“ Tai puikus būdas tinkamai nuteikti jums dirbančius žmones, kai jiems Kalėdos staiga nukeliamos. Dažnai tas „po švenčių“ išsipildo vasario ar net kovo mėnesiais.

4. Atėjus galutiniam atsiskaitymo terminui nustokite bendrauti. Yra dar vienas sprendimas – nurodyti daug trūkumų, kurių neįžvelgėte darbo metu. Tai senas triukas, taikomas norint sutaupyti ir labai mėgstamas visų profesionalių statybininkų ar apdailininkų.

Ar atpažinote save? Taip, terminai statybų ir remonto srityje yra nepastoviausias dalykas, tapęs jau klasika. Tačiau profesionalai tvirtina – viskas vyksta sklandžiai ir be barnių tada, kai abi pusės gerbia viena kitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio