5 patarimai, kaip pataikyti tiesiai į dešimtuką renkantis užuolaidas

„Tikrai labai svarbu tinkamai parinkti langų akcentą užuolaidas. Norisi, kad jos būtų mažosios mūsų namų žvaigždė“, – sako užuolaidų salono „Su Džiazu“ įkūrėja Rūta Salomėja Jazdauskienė ir dalijasi esminiais patarimais.

Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2017-12-29 12:35

1. Itin svarbu tinkamai parinktas užuolaidų stilius. Tikriausiai visiems suprantama, kad moderniame interjere ne visada derės klasikinio stiliaus užuolaidos, ir atvirkščiai.

2. Be abejo, derėtų pasirinkti kokybišką audinį. Nes ne kiekvienas gražus audinys gerai valomas. Ypač jei namuose aplink langus sukasi augintiniai, reikėtų rinktis iš kiek patvaresnių audinių. Nieko nėra amžino, tačiau kokybė leidžia pasirinktomis užuolaidomis mėgautis ilgiau.

3. Tinkamai įvertinti technines galimybes, nes norai yra viena, o techninės galimybės dažnu atveju visai kas kita. Nutinka ir taip, kad ne visada pasiseka pakabinti norimą užuolaidą. Norėjote gražių elegantiškų, iki žemės krintančių užuolaidų, tačiau dėl vienokių ar kitokių kliūčių pakabinate romanetes, austrijietes ar širmas. Kad išvengtume streso, paprasčiausiai patartina iš anksto įvertinti techninius sprendimus ir jiems pasiruošti.

4. Spalva, raštas, ornamentika. Iš pažiūros elementarus dalykas, tačiau kartais būna taip, kad mus pakeri ypatingo siuvinėjimo, marginimo ar tiesiog netradicinio audimo pavyzdžiai. Įsigiję pakabiname užuolaidas ir tik tada suprantame, kad jų spalvos, margumas ar priešingai vientisa spalva visai netinka mūsų namų aplinkai. Geriausias sprendimas yra iš anksto apgalvoti, derinti ir planuoti spalvų tonus. Jeigu sunku tai atlikti patiems, palikite tai profesionalams.

5. Neskubėkite rinkdamiesi užuolaidas. Ne visuomet naujausios, vos pasirodžiusių audinių kolekcijos bus tinkamiausias pasirinkimas. Paklaustumėte – kodėl? Atsakymas paprastas – užuolaidos gali netikti prie jūsų kambario interjero. Kartais tai, kas naujausia, nebūtinai yra tinkamiausia. Parsineškite audinio pavyzdį į namus, apsvarstykite, tiesiog prisijaukinkite ir būsite tikrai užtikrinti pasirinkimu.

„Užuolaidos namuose jau nuo senų laikų skirtos ne tik langams pridengti, bet ir simbolizuoja kūrybiškumą, gerą skonį ir idėjų laisvę. Kaip sakė Winstonas Churchillis, „nugalėti sunkumai yra puikiai panaudotos galimybės.“ Kuo anksčiau pradėsite planuoti ir kuo nuodugniau viską išsiaiškinsite, tuo paprasčiau trūkumus paversite privalumais ir prie jų prisiderinsite. Rinkimės atsakingai ir puoškime namus išskirtinėmis užuolaidomis“, – priduria Rūta ir papildo interneto svetainės www.sujazzu.lt galeriją dar keliomis atliktų darbų nuotraukomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.