Iš skalbyklės ištraukiate ne itin švarius drabužius? Kalti ne skalbimo milteliai

Skalbimo mašina – vienas tų tų prietaisų, be kurių neįsivaizduojame savo kasdienybės. Tačiau, kaip ir visus kitus prietaisus, taip ir šį, būtina prižiūrėti. Dažnai pastebime, kad nuo drėgmės užsiveisia pelėsis ir įvairūs nešvarumai, o vien pravertos skalbimo mašinos durelės nepadeda panaikinti nemalonaus kvapo.

Jūsų drabužiai po skalbimo ne tokie pat švarūs kaip visada, nors nekeitėte pamėgtų skalbimo miltelių? Laikas valyti skalbimo mašiną.<br>123 rf nuotr.
Jūsų drabužiai po skalbimo ne tokie pat švarūs kaip visada, nors nekeitėte pamėgtų skalbimo miltelių? Laikas valyti skalbimo mašiną.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-10 19:19

Ir tai ne dar ne viskas, baisiausia, jog jūsų drabužiai po skalbimo ne tokie pat švarūs kaip visada, nors nekeitėte pamėgtų skalbimo miltelių? Vadinasi,  jūsų skalbimo mašiną reikia išvalyti. 

Taigi, nuo ko pradėti, norint palaikyti švarą ir gaivą skalbimo mašinoje? Skalbimo mašinai išblizginti jums prireiks keleto natūralių priemonių, kurių be abejonės yra kiekvienuose namuose:  2 kaušelių acto, žiupsnio  valgomosios sodos,  pusę šaukšto vandens ir šveitimo kempinėlės.

Mažame dubenėlyje sumaišykite sodą su vandeniu. Į matavimo indą supilkite actą. Tuomet sodos ir vandens mišinį supilkite į skalbimo mašinoje milteliams skirtą vietą, o actą supilkite tiesiai į skalbimo mašinos būgną.

Patį sunkiausią darbą už jus padarys skalbimo mašina – tereikia užstatyti įprastą skalbimo programą, kurioje naudojamas itin karštas vanduo ir įjungti skalbimo mašiną, - rašo patarimų portalas takprosto.cc 

Kitas žingsnis – blizginimas. Kai skalbimas pasibaigs, prireiks jūsų kantrybės ir šiek tiek darbo. Pasinaudokite šveitimo kempinėle ir nušveiskite visus skalbimo mašinos būgno krašteliuose susikaupusius nešvarumus, kurių skalbimo metu nepavyko pašalinti.

Nepageidaujamus nešvarumus nuplaukite švariu vandeniu. Taip iššveisti skalbimo mašiną patariama bent kartą per mėnesį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.