Kauniečiai Panemunėje jaučiasi nesaugūs – miesto šeimininkas paaiškino, kodėl

Nemuno krantinėje kauniečiai jaučiasi nesaugūs. Atnaujintame pėsčiųjų ir dviratininkų take stinga apšvietimo, nors jį buvo žadėta įrengti. Savivaldybė paaiškino, kodėl taip nutiko ir ką darys ateityje.

Atnaujintoje Nemuno krantinėje planuoti atitvarai su šviestuvais neįrengti, nes juos užlietų vanduo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Atnaujintoje Nemuno krantinėje planuoti atitvarai su šviestuvais neįrengti, nes juos užlietų vanduo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-16 11:03, atnaujinta 2019-11-16 11:04

Kauno centre ir senamiestyje palei Nemuną besidriekianti krantinė vis užkliūva kauniečiams.

Pastaruosius 20 metų neremontuotas betoninis takas buvo pradėtas atnaujinti praėjusių metų balandį. Tada buvo planuota, kad darbai bus atlikti sparčiai.

Atnaujinant krantinę turėjo būti paklota nauja tvirta danga. Taip pat ketinta įrengti ir naują apšvietimą, kuris turėjo būti įtaisytas į krantinę juosiančius atitvarus.

Neužteka šviesos

Prasidėjus darbams ir nuėmus krantinę dengusias betono plokštes paaiškėjo, kad atlikti darbų laiku nepavyks. Vandens paveiktos konstrukcijos buvo apgadintos kur kas labiau, nei tikėtasi.

Darbai buvo baigti šios vasaros pabaigoje. Tačiau ir suremontuotoje Nemuno krantinėje, kurioje yra vietos ir pėstiesiems, ir dviratininkams, daugelis jaučiasi nejaukiai.

„Nei žadėtų atitvarų, nei apšvietimo krantinėje nėra. Vaikščioti ar važinėti dviračiais čia nejauku.

Kadangi šviesa pasiekia tik nuo aukščiau nutiesto Karaliaus Mindaugo prospekto, tamsiuoju paros metu šviesos per mažai“, – pastebėjo kaunietis Andrius Kazlauskas.

Įrengs kitais metais

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad iš pradžių atitvarus su juose įmontuotais šviestuvais krantinėje iš tiesų buvo planuota įrengti.

„Tačiau vėliau specialistai patarė tokio apšvietimo atsisakyti. Krantinę skalauja Nemunas, per potvynius jis taką gali apsemti, todėl įrengti apšvietimą palei upę būtų net pavojinga“, – sakė A.Pakalniškis.

Kitais metais krantinę vis dėlto rengiamasi apšviesti. Apšvietimas bus nukreiptas nuo Karaliaus Mindaugo prospekto.

„Jei gyventojai labai norės, įrengsime ir atitvarus, nors daugelyje pasaulio šalių krantinių jie nesupa“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.