Vietoje slėptuvių Seime – fontanai: kur reikėtų dėtis grėsmės atveju, nežino ir patys politikai

TV3 aktualijų laidoje „TOP 3“ žiūrovams bus atskleistos negirdėtos (ir neregėtos) parlamento slėptuvės. Ar tokios išvis egzistuoja? Ir, ar jomis pasirūpinti nebūtų svarbiau, nei, pavyzdžiui, Seimo prieigų fontanais?.. Taip pat, kas mūsų laukia, jei JAV nuspręstų išstoti iš NATO aljanso? O vyšnia ant torto tapo paskutinis Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos sprendimas. Ar gali būti, kad, jei esate jaunas žmogus ir dėl to gaunate nuolaidą, diskriminuojate aplinkinius dėl amžiaus?

 Seimo slėptuvės.<br>„All Media Lithuania“ nuotr.
 Seimo slėptuvės.<br>„All Media Lithuania“ nuotr.
 Seimo slėptuvės.<br>„All Media Lithuania“ nuotr.
 Seimo slėptuvės.<br>„All Media Lithuania“ nuotr.
 Seimo slėptuvės.<br>„All Media Lithuania“ nuotr.
 Seimo slėptuvės.<br>„All Media Lithuania“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-03-03 13:27, atnaujinta 2024-03-03 13:28

Jei ateitų diena X, visos institucijos turėtų pasirūpinti savo darbuotojų saugumu – tokias kalbas pastaruoju metu girdime vis dažniau. O štai mūsų Seimas ne kartą įvardintas kaip geriausias to pavyzdys – neva, yra puikiai apsaugotas, ir kad čia gausu gerai įrengtų slėptuvių ar net evakuacijos tunelių.

Tačiau ar tikrai? Priešingai. Paklausti, kaip jie dirbs, jei kils realus pavojus, daugelis Seimo narių šiandien atsakymo nežino. Daugelis nė nenutuokia, ar Seimas apskritai turi saugią patalpą – slėptuvę – ir kur ji yra!

„Aš nieko nesu girdėjusi apie Seimo slėptuves. Gal ir yra kokia, nes lyg buvo kažkoks rūsys senajame pastate. Bet kur jis – nežinau. Arba kažką praleidau“, – laidoje atviravo Seimo narė Morgana Danielė.

Jai pritarė ir Lukas Savickas: „Aš, kaip Seimo narys, tikrai nesijaučiu informuotas, kaip reikėtų dirbti, esant grėsmės sąlygomis, kur man reiktų eiti, ir kaip darbas būtų organizuojamas.“

Už Seimo kanceliariją, čia esančias slėptuves ir kitas požemines katakombas atsakingas vicepirmininkas Paulius Saudargas, laidos komandai visgi esamas slėptuves aprodė.

Deja, būtų sunku įsivaizduoti, kaip jose galėtų tilpti 150 žmonių… O ir šiaip – vietoje normalios priedangos ar slėptuvės sutvarkymo, Seimo valdyba šiuo metu planuoja kitus darbus. Pavyzdžiui, Seimo aplinkos ir fontano tvarkymą. Ką apie tai sako Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas?

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.