500 vaikų varžėsi konkurse „Šoka Lietuva“

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 11:00 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:02 AM

Net 500 vaikų iš visos Lietuvos savaitgalį sugužėjo į respublikinį vaikų liaudies šokių konkursą „Šoka Lietuva“. Konkursą Vilniaus įgulos karininkų ramovėje pirmą kartą surengė ansamblis „Lietuva“.

„Stebėdamas tokį didelį kolektyvų susidomėjimą, esu tikras, kad tai turėtų tapti tradicija. Mūsų pareiga – pritraukti kuo daugiau jaunimo ir vaikų, sudominti liaudies menu, diegti lietuvybę, patriotiškumą, juk mes – vienintelis Baltijos šalyse profesionalus šokėjų, tautinių instrumentų orkestro ir choro grupių jungtinis meno ansamblis“, – sakė ansamblio „Lietuva“ šokių grupės vadovas Edgaras Suprunas. „Labai gražus gestas – profesionalai ištiesė ranką saviveiklininkams. Ir ne bet kam, o vaikams. Tai – sienos griūtis tarp profesionalaus meno ir saviveiklos“, – nuoširdžiai sveikino ansamblio iniciatyvą komisijos pirmininkė, Lietuvos edukologijos universiteto šokio ir teatro katedros profesorė Laimutė Kisielienė.

Į konkursą suvažiavo vaikai iš skirtingų šalies miestų ir miestelių. Nugalėjo visi, tačiau iš kiekvienos grupės buvo išrinkti laureatai – labiausiai išsiskyrę kolektyvai savo amžiaus grupėje. Komisija buvo solidari, – vienbalsiu nutarimu jaunučių grupėje laureato titulas atiteko Klaipėdos jaunimo centro vaikų tautinių šokių ansambliui „Vijurkas“, jaunių grupės nugalėtojais tapo Šakių „Varpo“ mokyklos jaunių liaudiškų šokių grupė „Pynė“, o jaunuolių grupėje geriausiais buvo pripažinti Birštono kultūros centro vaikų ir jaunuolių tautinių šokių kolektyvas „Aguonėlė“.

Valstybinis dainių ir šokių ansamblis „Lietuva“ organizuoti konkursą talentingiems vaikams planuoja ir kitais metais.

Konkurso „Šoka Lietuva“ akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Konkurso „Šoka Lietuva“ akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)
Xaiomi Xaiomi
Konkurso „Šoka Lietuva“ akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Konkurso „Šoka Lietuva“ akimirka.<br>Rengėjų nuotr.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.