Europos kalbų diena paminėta dainomis

lrytas.lt

Sep 26, 2014, 1:33 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 1:28 PM

Rugsėjo 26- oji oficiali Europos kalbų diena, kuri ES Tarybos nutarimu švenčiama jau 13-metų. Šiais metais ši proga Lietuvos Edukologijos universitete (LEU) paminėta išskirtinai  – visų žemyno kalbų dainomis.

„Šio renginio esmė primena mažąją „Euroviziją“, renginyje skambėjo 26 dainos skirtingomis  kalbomis, o šventės dalyviai turėjo atspėti kuri daina kokia kalba buvo dainuojama“, - pasakojo renginio iniciatorius  LEU profesorius Vidas Kavaliauskas.

Renginyje dalyvavo 6  komandos: universiteto dėstytojų komanda, svečių iš Azerbaidžano, Latvijos, Rusijos, Lenkijos ir Čekijos komanda bei dar 4 studentų komandos.

Dalyvių darbą vertino komisija, kurią sudarė Gruzijos ambasadorė Khatuna Salukvadzė, LEU lietuvių kalbotyros ir komunikacijos katedros vedėja  Lina Murinienė , Švietimo ir mokslo ministerijos atstovė Elona Bagdanavičienė ir  dienraščio "Lietuvos rytas" ir  lrytas.lt  apžvalgininkė ė Inga Junčienė.

Konkurso nugalėtojams - LEU dėstytojų komandai -- ambasadorė įteikė lauktuves iš Gruzijos - krepšį vynuogių bei vyno.

O  renginio pabaigoje visiems susirinkusiems dainavo skirtingų kartų atstovės - dainininkės Šorena Džaniašvili ir Lilijana Albėnaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.