Mados savaitė: Vivienne Westwood vestuvinę suknelę apvilko vyrui

lrytas.lt

Mar 7, 2015, 8:06 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:32 AM

Šeštadienį per Paryžiaus mados savaitę, kurios metu pristatomos moterims skirtos šaltojo sezono kolekcijos, dizainerė Vivienne Westwood ištrynė ribas tarp vyriškos ir moteriškos mados. Sijonus ir sukneles ji užvilko vyrams, o kostiumėlius – moterims.

Net kiekvienos kolekcijos svarbiausiu modeliu laikoma vestuvinė suknelė šįkart puošė ne manekenę, o manekeną. Jaunikiu, savaime suprantama, tapo moteris. Kolekcijos svečių emocijoms liejantis per kraštus jaunavedžiai aistringai pasibučiavo.

Kol kas neaišku, kaip ateityje bus vertinamas toks V.Westwood išsišokimas, bet kuo toliau, tuo sunkiau darosi išsiskirti mados pasaulyje. Pernai pirmą kartą mados istorijoje nėščia manekenė pristatė vestuvinę suknią. Suknia modelį Ashleigh Good papuošė „Chanel“ dizaineris Karlas Lagerfeldas. Štai šiemet mados namai „Dolce & Gabbana“ sukėlė emocijų audrą, kai ant podiumo išleido manekenes su vaikais ir dar nevaikštančiais mažyliais ant rankų.

Tad kas beliko Vivienne? Padaryti ką nors, ko dar nebuvo. Tad vyrų ir moterų vaidmenų sukeitimas – logiškas ir netgi girtinas sprendimas.

Juolab, kad paskutiniais mėnesiais vis garsiau kalbama apie lygias vyrų ir moterų teises. Per „Oskarų“ ceremoniją aktorė Patricia Arquette rėžė kalbą apie tai, kad metas sulyginti vyrų ir moterų atlyginimus. Sekmadienį, per Moters dieną, Jungtinės tautos organizuoja konferenciją dėl vyrų ir moterų lygybės. Ją vesti patikėta garsiai britų aktorei Emmai Watson.

Vivienne Westwood modeliai.
Vivienne Westwood modeliai.
Daugiau nuotraukų (1)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.