Mirė „Saldaus gyvenimo“ žvaigždė Anita Ekberg

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-01-11 13:48, atnaujinta 2018-01-16 10:27

Legendinė švedų aktorė Anita Ekberg, kurią į kino istoriją amžiams įrašė vaidmuo Federico Fellini 1960 metų filme „Saldus gyvenimas“, sekmadienį ligoninėje netoli Romos mirė, pranešė dienraščio „La Repubblica“ interneto svetainė.

Įspūdingos išvaizdos kino žvaigždė, kuri jau daug metų gyveno Italijoje, buvo 83 metų amžiaus. 

Pastaruosius keletą metų aktorė buvo patekusi į sunkią finansinę padėtį. Prieš keletą metų ji net prašė pinigų iš kolegos Federico Fellini įkurto fondo.

Aktorė, kuri nusifilmavo legendine tapusioje scenoje, šėliodama Romos Trevi fontane su „Saldaus gyvenimo“ žvaigžde Marcello Mastroianni, jau kurį laiką gyveno senelių namuose netoli Italijos sostinės, nes jos name kilo gaisras per įsilaužimą. Ji taip pat pat buvo prikaustyta prie vežimėlio nuo to laiko, kai susilaužė šlaunikaulį.  

A.Ekberg, kuri yra pelniusi titulą „Mis Švedija“ ir laikyta 6-ojo dešimtmečio sekso simboliu, aktorės karjerą pradėjo Holivudo filmuose, kuriuose vaidino kartu su didžioji ekrano žvaigždėmis Deanu Martinu, Jerry Lewisu ir Johnu Wayne'u.

Tačiau jai didžiausią šlovę atnešė Silvijos vaidmuo F.Fellini 1960 metų šedevre, vaizduojančiame audringą gyvenimą Italijos ekonomikos klestėjimo laikais.

A.Ekberg 1956-1959 metais buvo susituokusi su Didžiosios Britanijos aktoriumi Anthony Steelu, o 1963-1975 metais - su amerikiečiu aktoriumi Riku Van Nutteriu, tačiau vaikų nesusilaukė.

Mirė legendinė aktorė Anita Ekberg.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Mirė legendinė aktorė Anita Ekberg.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)
Xaiomi Xaiomi
Mirė legendinė aktorė Anita Ekberg.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Mirė legendinė aktorė Anita Ekberg.<br>Scanpix/AFP nuotr.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.