Šiukšlinose Grigiškėse – erkių atakos

Iš konteinerių virstančios maisto ir buitinės atliekos, vaikų žaidimų aikštelėje žolės – iki kelių. Tokie vaizdai Grigiškėse – įprasti. O seniūnijos atstovai tik skėsčioja rankomis.

Grigiškėse nešienaujamose pievose veisiasi erkės.
Grigiškėse nešienaujamose pievose veisiasi erkės.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė ("Sostinė")

Jul 22, 2012, 6:39 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:58 PM

Grigiškiečiai vengia savo vaikus leisti į jiems skirtas žaidimo aikšteles.

Šiukšles išvežančios bendrovės mašinų kartais tenka laukti ir savaitę. O per savaitgalį konteineriai prisipildo iki viršaus.

Baiminasi dėl vaikų

„Nors vaikams skirta aikštelė yra visai šalia namų ir labai gražioje vietoje – pušyne, savo penkerių metų sūnaus nevedu į ją, nes kartą jam ten buvo įsisiurbusi erkė.

Panaši situacija ir kitose aikštelėse”, – skundėsi „Sostinei” jau dvylika metų Grigiškėse gyvenanti Brigita Palavinskienė. Erkių ant savo kūno yra aptikę ir kai kurie kiti Grigiškių gyventojai.

Netoli privačių namų kvartalo esančioje vaikų žaidimų aikštelėje žolė beveik siekia kelius, pilna šiukšlių, mėtosi, matyt, čia mėgstančių vakaroti gyventojų palikti tušti degtinės buteliai.

Šalia – sudegę buvęs restoranas ir viešbutis „Siesta”, virtę benamių ir narkomanų prieglauda. Mėtosi daugybė panaudotų švirkštų, džiūsta čia nakvojančių benamių patalai.

„Tokia aplinka – ne vaikų laisvalaikiui. O naktimis iš čia sklinda triukšmas ir muzika”, – pasakojo B.Palavinskienė.

Seniūnas – bejėgis

„Nieko negalime padaryti. Už tvarką atsakingas savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius. Kelis kartus jo atstovai buvo atvykę, bet po šių vizitų niekas nepasikeitė”, – skėsčiojo rankomis Grigiškių seniūnas Leonardas Klimovičius.

Jis pasakojo apie bandymą nušienauti žolę. „Buvau pasikvietęs vieną vyriškį, kuris privalėjo atlikti viešuosius darbus, ir dar vieną – vietinį.

Tačiau dalgiu ir nedidele žoliapjove nušienavome tik mažą plotelį. Daugiau nuveikti su tokia talka neįmanoma”, – skundėsi L.Klimovičius.

Jis sakė, kad žolė Grigiškėse nepjauta nuo birželio pradžios, o šiukšles vežanti įmonė yra ant bankroto ribos. Esą todėl atliekų konteineriai taip retai ir tuštinami.

Žolę pjaus tris kartus

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistas Juozas Baltrimas „Sostinei” paaiškino, kad žolė Grigiškėse šią vasarą bus šienaujama tris kartus: „Šienavome birželį, dar kartą šienausime liepą ir rugpjūtį. Dažniau šienauti stinga pinigų”, – tikino J.Baltrimas.

„Nors pavyzdingai moku mokesčius, matyt, teks po atostogų organizuoti talką, kad bent šiukšlės vaikų žaidimo aikštelėje būtų surinktos”, – žadėjo B.Palavinskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.