Jūroje ties Smiltyne pastebėtos didžiulės, spėjama, naftos, dėmės (atnaujinta)

Baltijos jūros vandens paviršiuje ketvirtadienio rytą pastebėtos nemenkos teršalų dėmės. Spėjama, kad tai išsilieję naftos produktai. Pranešimą apie neaiškios kilmės teršalus, plūduriuojančius vandenyje visai arti kranto, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas gavo prieš pat vidurdienį. Informacija iš karto perduota Jūros aplinkos apsaugos agentūrai, tačiau šios specialistai 14 val. teigė apie incidentą nieko nežinantys. Apžiūrėti pakrantę išskubėjo Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai.

Aplinkosaugininkai neskuba aiškintis, ar jūroje pastebėtos tamsios dėmės - išsilieję teršalai.<br>E. Petkutė
Aplinkosaugininkai neskuba aiškintis, ar jūroje pastebėtos tamsios dėmės - išsilieję teršalai.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 26, 2012, 4:59 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:06 PM

Tamsias dėmes vandenyje apie pusę dešimtos ryto pastebėjo Smiltynės paplūdimyje poilsiavusi moteris. Ji pasakojo mačiusi didžiulę dėmę, kuri esą buvusi maždaug 8 metrų skersmens. Netrukus bangos atplukdė ir dar vieną ne ką mažesnę dėmę. Moteris pamanė, kad tai išsiliejusi nafta, ir paskambino aplinkosaugininkams.

Nors skundas užregistruotas priešpiet, kol kas nesiimta jokių priemonių galimai taršai sustabdyti. Jūros aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Raimundas Šatkauskas šios žinios nelinkęs pernelyg sureikšminti. „Jeigu tai tikrai būtų teršalai, sulauktume visos virtinės skambučių, tačiau pranešė tik vienas žmogus. Gali būti, kad moteris pamatė žydinčius dumblius, kurių dabar pakrantėse gausu. Iš toliau gali atrodyti, kad tai teršalai. Informaciją perdavėme kolegoms iš Nidos, jie nuvyks į vietą ir išsiaiškins“, - teigė R. Šatkauskas.

Neringos miesto agentūros vyriausiasis specialistas Bronislovas Kazragis, po keturių valandų nuo pranešimo nuvykęs ir apžiūrėjęs vietą, nieko įtartino nepastebėjo. "Iš ryto buvo, bet kažkur pranyko, greičiausiai ten jokios naftos ir nebuvo, nes ji klampi, skleidžia kvapą, tai būtų pastebėję daugiau žmonių. Gali būti, jog dėmės - organinės kilmės - putos, suplaktos su dumbliais ar kažkas panašaus", - svarstė aplinkosaugininkas. Šiuo metu Smiltynės paplūdimyje vanduo esąs švarus, jame nematyti ir žydinčių dumblių, kurių baidosi poilsiautojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.