Nerimstanti audra be elektros palieka vis naujus vartotojus (atnaujinta)

„Situacija nesikeičia, kadangi audra vis dar rodo savo nagus. Sutvarkome vienus tinklus ir gauname pranešimus apie naujus be elektros likusius vartotojus“, - sakė E. Pareigis.

Audra užklupo uostamiestį.<br>R. Žalgevičius
Audra užklupo uostamiestį.<br>R. Žalgevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-08-07 13:18, atnaujinta 2018-03-17 13:04

„Situacija nesikeičia, kadangi audra vis dar rodo savo nagus. Sutvarkome vienus tinklus ir gauname pranešimus apie naujus be elektros likusius vartotojus“, - sakė E. Pareigis.

Daugiausia naujų pranešimų sulaukiama iš Šalčininkų rajono.

Pasak E. Pareigio, dėl nepalankių oro sąlygų, gedimų šalinimas gali užtrukti keletą dienų.

Sužalojo mažametę 

Per škvalą Klaipėdoje nuvirtus medžiams nukentėjo mažiausiai trys žmonės, tarp jų - mažametė mergaitė. Apie tai antradienį pranešė medikai. Giruliuose esančiame kempinge nukentėjo palapinėje buvęs vyras ir ketverių metų mergaitė, kitoje uostamiesčio vietoje galva sužalota automobilyje buvusiam jaunam vyrui. „Giruliuose esančiame kempinge nukentėjo iš Lentvario atvykusi šeima - vyras ir ketverių metų mergaitė, užgriuvus medžiui ant palapinės. Abu su galvos traumomis nuvežti į ligoninę“, - sakė Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė. Pasak jos, Puodžių gatvėje medžiui užgriuvus ant automobilio, galvos traumą patyrė 28 metų vyras. Medikai vyko ir į P. Lideikio gatvę Klaipėdoje, kur buvo medžiais prispaustas automobilis, tačiau gelbėtojams jį išvadavus, žmonėms medikų pagalbos neprireikė. N. Dambrauskienės teigimu, dėl nuvirtusių medžių medikai ilgiau užtrukdavo vykdami į įvykio vietas.  

Audra gadino turtą ir žalojo žmones

Pirmadienio vakarą Lietuvoje prasiautęs stiprus vėjas ir lietus vartė medžius, užtvindė gatves, gadino turtą ir žalojo žmones. Lietuvoje elektros neturi apie 12 tūkst. vartotojų.

Ugniagesiai gelbėtojai sulaukė 92 prašymų padėti, iš jų 74 buvo susiję su stipriu vėju. Dviem medžių prispaustiems žmonėms prireikė medikų pagalbos. Antradienį apie tai pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Donatas Gurevičius.

Vienas žmogus nukentėjo, kai medis užvirto ant automobilio, kitas - medžiui prispaudus palapinę. Abu įvykiai nutiko Klaipėdoje.

Praėjusią parą iš viso kilo 53 gaisrai, iš jų šešis sukėlė žaibo iškrova.

Nuo stipraus vėjo išverstų medžių ir nulaužtų šakų nukentėjo mažiausiai devyni automobiliai. Vienas iš jų - Šalčininkų rajone, visi kiti - Klaipėdoje.

Labiausiai stichija siautėjo Vakarų Lietuvoje. Tačiau ugniagesių gelbėtojų pagalbos prireikė ir Vilniuje, Kaune, Varėnos, Trakų, Alytaus, Akmenės rajonuose.

„Čia rimtesnių įvykių nebuvo“, - sakė D. Gurevičius.

Jo teigimu, duomenų apie nutrauktą elektros energijos tiekimą ugniagesiai gelbėtojai neturi.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienį apie 19 val. dešimties metrų aukštyje pajūryje vėjo gūsiai siekė 28 metrus per sekundę, 20 metrų aukštyje - 38 metrus per sekundę.

Per pusvalandį pirmadienio vakarą Klaipėdoje iškrito neįprastai daug kritulių - apie 48 milimetrus. Šiaurinėje miesto dalyje gyvenantys žmonės skundėsi, kad užtvindyti rūsiai, tačiau ugniagesiai sako nespėjantys atsiliepti į šiuos prašymus, nes gatves vis dar vaduoja nuo medžių.

Šilutės rajone staigiai prakiuręs dangus užtvindė kelią, automobiliams sunku išvažiuoti iš miesto.

Lietuvoje elektros neturi apie 12 tūkst. vartotojų

Vėtros nusiaubtuose Lietuvos regionuose elektros antradienio rytą neturėjo apie 12 tūkst. skirstomųjų tinklų bendrovės „Lesto“ klientų.

„Daugiausiai gedimų yra Vilniaus regione, kur elektra netiekiama 4 tūkst. vartotojų, taip pat Klaipėdos ir Kauno regionuose, kuriuose elektros neturi maždaug po 3 tūkst. vartotojų“, - sakė „Lesto“ dispečerinio centro Režimų planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

Anot jo, daugiausiai gedimų užregistruota Šalčininkų, Kauno, Gargždų ir Kretingos rajonuose.

E. Pareigio teigimu, didžiajai daliai klientų elektros tiekimą bus stengiamasi atkurti antradienį, tačiau visų gedimų pašalinti tikriausiai nepavyks.

„Oro sąlygos yra nepalankios, gauname vis naujus pranešimus apie gedimus. Suformavome papildomas brigadas, tačiau gedimų pašalinimas gali užtrukti ir kelias dienas“, - teigė E. Pareigis.

Pietryčių ir Šiaurės rytų Lietuvos gyventojai sulauks škvalo Stichija siautės ir antradienį. Pietryčių ir Šiaurės rytų Lietuvos gyventojai sulauks škvalo. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiuose šalies regionuose pirmoje dienos pusėje vėjas įsisiautės iki 15-20 m/s, smarkiai lis, galima perkūnija.

Pietvakarių ir Vidurio Lietuvoje numatomas tik stiprus lietus.

Vilniuje, Kaune ir Biržuose antradienį numatoma 18, Šiauliuose - 17, Utenoje ir Klaipėdoje - 19 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.