Lietus trauksis tik sekmadienį

Virš mūsų šalies įsivyravus vėsokai ir drėgnai oro masei, poilsiaujantys jau spėjo pasiilgti kiek šiltesnių ir gražesnių orų. Vasara karščiais alino ne taip ir seniai – pačioje liepos pabaigoje.

Artimiausiomis dienomis vis dar teks ieškotis skėčio.<br>J. Stacevičius
Artimiausiomis dienomis vis dar teks ieškotis skėčio.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Petraitytė

Aug 10, 2012, 9:43 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:27 AM

Nuo liepos 25 dienos vidutinė temperatūra viršijo 20 laipsnių, o 28 ir 29 dienomis – ir 25 laipsnius. Tomis dienomis įdienojus temperatūra siekė 30 laipsnių ir daugiau. Didesnėje šalies dalyje šis maksimumas išsilaikė 3 dienas ir pasiekė stichinio meteorologinio reiškinio kriterijų.

Artimiausiu metu temperatūra taip aukštai tikrai nekils. Šiandien mūsų šalies orus valdo nedidelis, tačiau aktyvus žemo atmosferos slėgio sūkurys – ciklonas.

Numatomi debesuoti su pragiedruliais orai. Dažnesnės trumpos properšos pro debesis prognozuojamos centriniuose ir rytiniuose rajonuose. Po lietingos nakties rytą ir dieną palis daugelyje rajonų, vietomis lis gausiai. Daug kur lietų lydės perkūno trenksmas.

Besikeičiančios krypties vėjas bus apystipris ir pūs 6–11 m/sek. greičiu. Įdienojus termometrai rodys 15–20 laipsnių šilumos.

Šeštadienį drėgmės zona pamažu trauksis, ir trumpas lietus numatomas tik vietomis, daugiausia pietrytinėje šalies dalyje. Kai kur gali nugriaudėti perkūnija.

Vėjas pūs iš šiaurės, šiaurės rytų 6–11 m/sek. greičiu. Naktį oras atvės iki 7–12 laipsnių šilumos, tik Kuršių nerijoje bus šilčiau ir temperatūra svyruos apie 14 laipsnių šilumos. Įdienojus oras sušils iki 16–21 laipsnio.

Sekmadienį žymesnio lietaus jau nenumatoma. Naktis bus šaltoka – 6–11 laipsnių šilumos, vėl kiek šilčiau bus Kuršių nerijoje – apie 14 laipsnių. Dieną šalyje vyraus 17–22 laipsnių šiluma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.