Vakaras Vilniuje prasidėjo su kruša ir žaibais

Antradienio vakarą Vilniuje sutemo anksčiau negu įprastai - dangų aptraukė tamsūs debesys, pasipylė lietus. Praeiviai skubėjo traukti skėčius, šokinėjo per balas. Kai kur gatvėse susidarė sraunūs upeliai. Moterys krūpčiojo, kai netikėtai ėmė žaibuoti - spalio mėnesį perkūnija būna reta. Griaudžiant langai drebėjo ne tik miesto centre.

Antradienio vakarą Vilniuje žaibavo.<br>V. Ščiavinskas
Antradienio vakarą Vilniuje žaibavo.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2012, 9:03 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:48 AM

Vienu metu praeivius nustebino krušos gabaliukai, šokinėjantys ant šaligatvių ir automobilių stogų. Skėčius pamiršę žmonės permirko per keliolika sekundžių.

Po darbo namo skubantys vilniečiai grūdosi į autobusus, troleibusus ir nė negalvojo apie pasivaikščiojimą po parduotuves ar parkus.

Sinoptikų duomenimis, ateinančią naktį Baltijos ciklonas pasidalys į dvi dalis. Šiauresnė jo dalis nunyks, o pietinė slinks per Vidurio ir Pietų Lietuvą, nešdama dar šaltesnį orą. Vėjas kuriam laikui rims, o rytą pasisukęs iš šiaurės vakarų vėl vietomis sustiprės iki 15–20 m/sek. Lietaus intensyvumas ir trukmė mažės. Naktį šalies šiaurėje trumpam net gali pragiedrėti.

Temperatūra naktį kris iki 1–5 laipsnių, prie jūros išliks apie 6–8 laipsnius šilumos, dieną bus apie 7–11 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.