Panevėžio moksleiviai šiukšliadėžėje rado negyvų ančių ir katinų

Antradienio pavakarę Panevėžyje, Stoties gatvėje, du paaugliai, stotelėje po pamokų lūkuriuodami autobuso, atsitiktinai žvilgtelėjo į ten pat stovinčią betoninę šiukšliadėžę ir apstulbo – joje buvo sumesti keli negyvi katinai ir antys.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Nov 14, 2012, 1:51 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:09 AM

Sutrikę moksleiviai paskambino policijai ir pranešė apie netikėtą radinį, po to palaukė, kol atvažiavo patrulių ekipažas. Pareigūnai, iš tiesų šiukšliadėžėje radę du negyvus katinus ir tris laukines antis dar pajuokavo galvoję, kad juos kvietė dėl stotelėje rastos bombos, o čia tik negyvi gyvūnai.

Grįžęs namo sūnus panevėžietei Jolantai papasakojo apie keistą radinį šiukšliadėžėje. Paauglys buvo nusivylęs, kad policijos pareigūnai abejingai reagavo į negyvus katinus ir paukščius, nors tai jam pasirodė labai panašu į žiauraus elgesio su gyvūnais atvejį.

„Tokios antys kaip tos, kur Senvagėje plaukioja“, – mamos paklaustas, laukinės ar naminės antys buvo sumestos tarp šiukšlių, jas apibūdino moksleivis.

Apie keistą radinį panevėžietė pranešė ir Panevėžio gyvūnų globos draugijai. Tačiau gyvūnų globėjai jai paaiškino besirūpinantys tik gyvais į bėdą pakliuvusiais keturkojais, kurių vis daugėja. Kritusius gyvūnus surinkti ši visuomeninė organizacija neturi nei lėšų, nei galimybių.

Tą patį vakarą lrytas.lt korespondentė minėtoje Stoties gatvės autobusų stotelėje esančioje šiukšliadėžėje pamatė tebegulinčius tik ančių kūnus – pustuštės šiukšliadėžės viršuje gulėjo ryškiaspalvis gaigalas, giliau matėsi dar vieno paukščio kūnas. Negyvi katinai, juos radusių paauglių teigimu gulėję ant paties šiukšliadėžės viršaus, buvo dingę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.