Karių pagalbos potvynio zonoje kol kas neprašoma

Pamaryje, potvynio apimtoje zonoje,

Prireikus kariai pasirengę sprogdinti ledų sangrūdas, padėti iš apsemtų vietovių evakuoti gyventojus ir jų turtą, gabenti į apsemtas vietoves medicinos pagalbą ir maisto produktus.<br>R. Kubiliaus nuotrauka iš archyvo
Prireikus kariai pasirengę sprogdinti ledų sangrūdas, padėti iš apsemtų vietovių evakuoti gyventojus ir jų turtą, gabenti į apsemtas vietoves medicinos pagalbą ir maisto produktus.<br>R. Kubiliaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 10, 2013, 1:11 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:09 PM

Lietuvos kariuomenės Jungtinis štabas gavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento sprendimą kol kas nesikreipti į Lietuvos kariuomenę dėl paramos kovojant su potvynio padariniais.

Pasak Jungtinio štabo viršininko brigados generolo Vilmanto Tamošaičio, Lietuvos kariuomenės taikos meto užduočių operacinės pajėgos ir toliau yra pasirengusios, gavus prašymą, su savo technika vykti į potvynio zoną.

Pagal kariuomenės pagalbos teikimo civilinėms institucijoms tvarką, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas sprendžia dėl karinės technikos ir karių panaudojimo ekstremalių situacijų metu poreikio, taip pat nustato reikalingus karinius pajėgumus ir koordinuoja jų dalyvavimą teikiant pagalbą civilinėms institucijoms.

Prireikus kariai pasirengę sprogdinti ledų sangrūdas, padėti iš apsemtų vietovių evakuoti gyventojus ir jų turtą, gabenti į apsemtas vietoves medicinos pagalbą ir maisto produktus, vykdyti žmonių paieškos ir gelbėjimo darbus.

Pagėgių savivaldybės duomenimis, ketvirtadienį šios savivaldybės teritorijoje buvo užlieti 14,7 tūkst. ha teritorija, 22 sodybos, kuriose gyvena 72 žmonės. Vanduo toliau iš Nemuno plūsta į užliejamą zoną dėl ledų sangrūdų ties Nausėdų, Kucų, Lazdėnų kaimais. Užlieti plotai nedidėja, bet traukiasi ledu.

Pagėgių savivaldybėje pirmadienį buvo pasklebta ekstremali situacija.

Šilutės rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisija praėjusį ketvirtadienį paskelbė ekstremaliąją situaciją Usėnų, Juknaičių, Šilutės, Rusnės, Saugų ir Kintų seniūnijose. Čia apsemtuose plotuose gyvena 175 gyventojai.

Netikėtas potvynis paskutinėmis 2012 metų dienomis Nemuno žemupyje kilo atšilus orui ir susigrūdus ledo lytims. Potvynio vanduo pamaryje yra apsėmęs tūkstančius hektarų, apsėmus kelius sutriko susisiekimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.