Į Pagėgius pristatytos dvi kariuomenės amfibijos (atnaujinta)

Penktadienį į Pagėgius ir

Su amfibijomis kariai galės iš apsemtų vietovių evakuoti gyventojus ir jų turtą, padėti nugabenti medicinos pagalbą ir maisto produktus į apsemtas vietoves.<br>KAM archyvo nuotr.
Su amfibijomis kariai galės iš apsemtų vietovių evakuoti gyventojus ir jų turtą, padėti nugabenti medicinos pagalbą ir maisto produktus į apsemtas vietoves.<br>KAM archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 11, 2013, 2:23 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:32 PM

Su amfibijomis kariai galės iš apsemtų vietovių evakuoti gyventojus ir jų turtą, padėti nugabenti medicinos pagalbą ir maisto produktus į apsemtas vietoves.

Taip pat Lietuvos kariuomenė yra skyrusi pagalbai teikti iki 30 karių, ledų sangrūdų sprogdinimo grupę, sraigtasparnį Mi-8 ir mobiliųjų ryšių mazgą, tačiau jų pagalbos kol kas neprireikė.

Pagalba nuo potvynio nukentėjusioms civilinėms institucijoms ir žmonėms teikiama pagal Lietuvos kariuomenės ir PAGD susitarimą ir civilinėms institucijoms paprašius.

Pagal kariuomenės pagalbos teikimo civilinėms institucijoms tvarką, PAGD sprendžia dėl karinės technikos ir karių panaudojimo ekstremalių situacijų metu poreikio, taip pat nustato reikalingus karinius pajėgumus ir koordinuoja jų dalyvavimą teikiant pagalbą civilinėms institucijoms.

Netikėtas potvynis paskutinėmis 2012 metų dienomis Nemuno žemupyje kilo atšilus orui ir susigrūdus ledo lytims. Potvynio vanduo pamaryje yra apsėmęs tūkstančius hektarų, apsėmus kelius sutriko susisiekimas.

Sausio 3 dieną ekstremali situacija paskelbta Šilutės rajono savivaldybės Usėnų, Juknaičių, Šilutės, Rusnės, Saugų ir Kintų seniūnijų teritorijose, o sausio 9 dieną - Pagėgių savivaldybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.