Lietuvoje šąla, pamaryje vėl susigrūdo ledai

Manę, kad šaltis sustabdys vandens kilimą ir apmalšins potvynį, pamario gyventojai klydo. Atmatos, Skirvytės, Nemuno tėkmėje ledas susigrūdo ir vanduo ėmė labai staigiai kilti. Anot potvynio zonoje dirbančių gelbėtojų, ledų sankamšos užvaldė Nemuno vagą ir driekiasi nuo Atmatos žiočių iki pat Rusnės.

Traktorininkams techniką nuolat tenka valyti nuo ledo.
Traktorininkams techniką nuolat tenka valyti nuo ledo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-13 23:35, atnaujinta 2018-03-13 20:41

Aukštyn nuo salos upę nuklojo ižas. Vanduo iš Nemuno vis labiau plūsta į užliejamas pievas.

Ant kelio į Rusnę sekmadienio popietę jau siekė 71 cm. Sustiprėjęs vandens srovės greitis vargina automobilius pervežančius traktorininkus. Dirbti sudėtinga: priekabos apledėjusios, slidu, šalta. Įsitempia ir pervežamų automobilių vairuotojai - atsipalaiduoti negalima nė akimirkai.

Nepasisekė rusniškei - jos vairuojamas „Volkswagen Golf“ nuriedėjo nuo tralo į vandenį. Ant kelio tuomet buvo 66 cm vandens.

Dvi automobiliu važiavusios moterys išsiropštė per langą ir užlipo ant privažiavusio tralo priekabos vandeniui dar nespėjus užlieti salono. Mašiną iš vandens ištraukė ugniagesiai.

Sinoptikai praneša, kad antradienio pirmoje nakties pusėje dar žnaibys 10-15 laipsnių šaltukas, po vidurnakčio atslinks sniego debesys, šaltis atlėgs.

Šią savaitę žiema Lietuvoje tvirtai saugos savo pozicijas, tai pagąsdindama smarkesniais šalčiais, tai naujomis sniego porcijomis.

Pirmadienį šalyje sniego nenumatoma. Kai kur žibės šerkšno kristalai. Tačiau reikėtų būti atsargiems, nes po puriu sniegu kai kur slepiasi ledas. Antroje dienos pusėje pradės stiprėti rytų, pietryčių vėjas ir vakare jis pasieks 4-9 m/s. Nors ir džiugins saulė, tačiau ji orą sugebės sušildyti vos iki 7-12 laipsnių šalčio.

Vakare bei antradienio pirmoje nakties pusėje dar žnaibys 10-15 laipsnių šaltukas. Vidurnaktyje Lietuvos padangėje pradės kauptis debesys ir šaltis atlėgs. Vakariniuose ir pietiniuose rajonuose pradės snigti. Pietryčių vėjui sustiprėjus iki 9-14 m/sek. daug kur ims pustyti, kai kur gali kilti ir neilgai trunkanti pūga.

Dieną pietinių krypčių vėjas susilpnės. Tačiau sniegas išplis po visą šalį. O termometrai rodys jau tik 2-7 laipsnius šalčio.

Trečiadienis žada malonius žiemiškus orus. Pūs nestiprus šiaurės rytų vėjas. Temperatūra naktį pažemėjusi iki 5-10 laipsnių šalčio, dieną vėl pakryps link 2-7 laipsnių šalčio. Naktį nežymiai pasnigs tik kai kur, o dieną truputį snyguriuos daugelyje vietovių.

Ketvirtadienį link mūsų šalies iš pietinių platumų artės ciklonas. Pradės intensyviau snigti. Šiaurės rytų, šiaurės vėjas pūs iki 8-13 m/sek. greičiu. Jis lengvai pustys purų sniegą, o vietomis kils ir silpnos pūgos. Temperatūra ir naktį ir dieną mažai keisis ir svyruos nuo 4 iki 9 laipsnių šalčio.

Penktadienį ciklonas pamažu atsitrauks,o atmosferos slėgis ims kilti. Tik naktį dar kai kur truputį psnigs. Šiaurės rytų, šiaurės vėjas pamažu gins daug šaltesnių orų bangą. Naktį paspaus 13-18 laipsnių šaltis. Dieną taip pat, spaudžiant 9-14 laipsnių šalčiui, nebus labai jauku.

Savaitgalyje anticiklonas atneš ramius orus. Pūs nestiprūs šiaurinių krypčių vėjai. Žymesnio sniego nenumatoma. O štai šaltis įsismagins. Naktimis pragiedrėjus temperatūra vietomis gali nukrusti žemiau 20 laipsnių šalčio. Dienomis laikysis 10, o kai kur ir dar žemesnė temperatūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.