Po žiemos į lauką išleista višta atsidėkojo kiaušiniu milžinu

Barklainių kaime (Panevėžio r.) gyvenančią Želnių šeimą nustebino vištų gūžtoje rastas kiaušinis milžinas. Pasvėrus išskirtinio dydžio kiaušinį paaiškėjo, kad jis beveik triskart sunkesnis už įprastus vištų kiaušinius. Jo svoris – 162 gramai, tuo tarpu vidutinis kiaušinis sveria apie 60 gramų.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 8, 2013, 10:10 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:47 AM

Kaip lrytas.lt papasakojo barklainietis Mykolas Želnys, šiuo metu jų šeima augina 15-ka baltaplunksnių mėsinių vištų, kurios buvo pirktos beveik prieš metus, birželio mėnesį. Mėsai, kurią ir patys valgo, ir pardavinėja, auginamas vištas Želniai lesina natūraliais pašarais – bulvėmis, miltais, kviečiais.

Atšilus orams išleistos pasivaikščioti į kiemą, mėsinės vištos šeimininkus nustebino pradėjusios kasdien dėti po 6-7 kiaušinius. Kai kurie jų išsiskirdavo savo dydžiu. O šią savaitę gūžtoje tarp įprasto dydžio kiaušinių buvo rastas ir šis bene didžiausias kiaušinis milžinas. Neįprasto dydžio kiaušinio šeima kol kas nepramušė, tačiau kiek anksčiau rasti taip pat didesni kiaušiniai buvo dvitryniai.

Želniai dar neišsiaiškino, kuri iš sparnuočių deda tokius didelius kiaušinius. Pasvėrus paaiškėjo, kad išskirtinio dydžio kiaušinis sveria 162 gramus. Palyginimui, vidutinis vištos kiaušinis sveria apie 60 gramų.

Didžiausiu Lietuvoje laikomas vištos kiaušinis buvo užfiksuotas 1992 metais Biržų rajone. Jis svėrė 190 gramų. Oficialiai pripažįstamas viso pasaulio rekordas priklauso Kubos vištai Titi, kuri sudėjo 180 gramus sveriantį kiaušinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.