Vilkai naktimis pjauna Kupiškio rajono kaimų šunis

Kupiškio rajone esančiuose keliuose kaimuose neseniai prasidėjo vilkų

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Mar 22, 2013, 10:15 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:51 PM

Prieš gerą savaitę vilkai ėmė svečiuotis Vėžionių, Virbališkio ir Gindvilių kaimuose. Pastaruosius skiria vos keli kilometrai.

Šių kaimų gyventojai jau pasigedo ne mažiau kaip penkių šunų. Niekas nebūtų įtaręs, kad dėl to kalti iš miško atsėlinę plėšrūnai.

Tačiau viename kieme Vėžionyse vilkas nepajėgė nutraukti grandinės ir prie jos pririšto keturkojo nusivilkti atokiau nuo namo.

Todėl puotavo kieme, po žmonių gyvenamojo namo langais. Rytą atsikėlę šeimininkai rado negyvą plėšrūnų apgraužtą savo šunį. Vilkas aplink kaimą slampinėjo dar ir kitą dieną.

Kito kiemo gyventojai po nakties neberado dviejų nedidelių šuniukų. Jie dingo su visomis grandinėmis. Vėliau šeimininkai surado tik augintinių liekanas. Jas apžiūrėję medžiotojai neabejojo, kad šunis nudaigojo vilkai.

Manoma, kad alkani plėšrūnai atbėgo iš netoliese esančių Virbališkių ar Mirabelio miškų masyvų.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus pirmininkas Bronislovas Domža sako, kad Kupiškio rajono miškuose vilkų esama į valias.

„Neseniai vidury laukų medžiotojai rado tris jų sudraskytas stirnas. Apie vilkų gyvenimą miške galima spręsti ir iš šernų elgesio.

Jeigu yra vilkų, šernai buriasi į dideles bandas, kad galėtų apsiginti. Dabar galima matyti, kad jie vaikšto po 20-30 šernų viename būryje. Vadinasi, jaučiasi nesaugūs“, - sakė B. Domža.

Preliminariais šių metų skaičiavimais, vien Kupiškio rajone esančiuose miškuose gyvena maždaug 45 vilkai. Iš jų apie 15 valstybiniuose ir 30 privačių miškų plotuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.