Strutį pakirto paukščių gripas

Vokietijoje, Šiaurės Reino Vestfalijos regione, šalia Lipštado-Horsto miestelio, nustatytas mažo patogeniškumo H7N7 paukščių gripo atvejis. Pavojingas virusas patvirtintas šeimos ūkyje, ištyrus nugaišusį strutį.

Vokietijoje - dar vienas paukščių gripo protrūkis.<br>T. Bauras
Vokietijoje - dar vienas paukščių gripo protrūkis.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:08 AM

Kaip praneša Vokietijos veterinarijos specialistai, protrūkio vietoje esančiame ūkyje buvo auginama nedaug, bet įvairių naminių paukščių – keli povai, vištos, antys, žąsys.

Netoli šio ūkio yra dar 24 nedideli šeimos ūkiai, kuriuose auginama apie tūkstantis įvairių naminių paukščių. Todėl siekiant užkirsti kelią infekcijos plitimui, visi užkrėstame ūkyje laikomi naminiai paukščiai likviduoti, aplink protrūkio vietą nustatytos apsaugos ir priežiūros zonos.

Tai jau antras paukščių gripo protrūkis, šiais metais užregistruotas Vokietijoje. Vasario mėnesį Brandenburgo regione dėl šios pavojingos ligos paukštyne buvo likviduota daugiau nei 14 tūkstančių ančių.

„Iš užkrėsto Vokietijos regiono į Lietuvą gyvi paukščiai ar paukštiena nėra įvežami, tačiau nerimą kelia tai, kad paukščių gripo atvejai tarp naminių paukščių Vakarų Europoje šiais metais itin suintensyvėjo.

Pasikartojantys šios itin pavojingos ligos protrūkiai verčia būti budrius visų valstybių narių veterinarijos specialistus.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nuolat vykdo paukščių gripo stebėseną, yra parengusi neatidėliotinų priemonių planą.

Kadangi laukiniai paukščiai yra natūralūs šio pavojingo viruso platintojai, labai svarbu mūsų šalies ūkininkams saugoti savo augintinius nuo bet kokių kontaktų su laukiniais paukščiais”, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.