Savaitgalį lengvai palis, kitą savaitę - šilumos banga

Anticiklonas pasitraukė į Europos pietryčius ir netrukdys Atlanto ciklonams judėti į šiaurės rytus. Todėl penktadienį mūsų šalies orus lems žemo slėgio sūkurys, atkeliavęs iš pietvakarių. Dangų niauks tankesnių debesų šydas, pro jį saulei pasiseks prasibrauti nebent vakariniuose rajonuose antroje dienos pusėje.

Nauja savaitė atneš šilčiausius orus šiais metais.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Nauja savaitė atneš šilčiausius orus šiais metais.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė, ELTA

Apr 26, 2013, 3:14 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:50 PM

Beveik visoje šalyje palis, gausesnis ir įkyresnis lietus numatomas šiaurinėje Lietuvos pusėje, o pietiniuose šalies regionuose trumpai palynos.

Įdienojus temperatūra pakils iki 11–16 laipsnių šilumos. Pietiniuose ir pietrytiniuose rajonuose oras gali sušilti iki 20 laipsnių. Vietomis susidarys palankios sąlygos nugriaudėti vienai kitai perkūnijai, greičiausiai tai bus šalies pietuose.

Vidutinio stiprumo vėjas, slenkant frontui, keis kryptį. Pirmiausia jis pūs iš pietų, pietvakarių, o už fronto vyraus jau vakarų, šiaurės vakarų vėjas.

Ateinančią naktį gana intensyviai lis dar didesnėje šalies dalyje, vietomis išliks ir perkūnijos tikimybė. Pūs nestiprus nepastovios krypties vėjas. Debesuota naktis turėtų būti labai šilta, temperatūra nenukris žemiau nei 5–10 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną debesuotumas pradės mažėti, tarpai tarp lietaus taps ilgesni, bet lynos dar daugelyje rajonų.

Bus šiek tiek vėsiau nei penktadienį, oras sušils iki 10–15, vietomis iki 18 laipsnių šilumos.

Sekmadienį pūs silpnas gaivus vėjelis. Naktį nespėjęs iš Lietuvos pasitraukti lietus ir toliau laistys pietrytinius regionus. Vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose nebelis, bet pajūryje ir kai kur Žemaitijoje esant dideliam oro drėgnumui gali susiformuoti rūkas ar rūkana. Paryčiui termometrai rodys 1–6 laipsnių šilumą.

Dieną virš Lietuvos vis labiau stiprės aukštesnio slėgio laukas. Debesys sklaidysis, lepins saulė, o lietaus tikimybė bus minimali. Aukštesniuose atmosferos sluoksniuose esant šaltesniam orui, temperatūra ir prie žemės paviršiaus kils lėtai.

Popietinėmis valandomis ji vos pasieks 9–14 laipsnių padalas, o Baltijos jūros pakrantėje bus dar keliais laipsniais vėsiau.

Po šaltos pirmadienio nakties, kai temperatūra bus artima nuliui ar žemesnė, dieną šils iki 14-17 laipsnių, bus debesuota su pragiedruliais.

Antradienio naktį termometro stulpelis rodys 10-12 laipsnių šilumos, sinoptikai prognozuoja nesmarkų lietų. Dieną plūstelės šiluma. Bene šilčiausia bus Vilniuje ir Kaune, kur šils iki 23-24 laipsnių. Šiauriniuose rajonuose bus apie 19-21, pajūryje - 13 laipsnių šilumos. Šiaulių bei Klaipėdos apylinkėse turėtų palynoti.

Trečiadienio nakties orai turėtų būti panašūs į prieš tai buvusios. Laisvadienį trečiadienį - Tarptautinę darbo dieną - laikysis vidutiniškai šilti orai, dulkes nuplaus nesmarkus lietus. Vilniuje bus 18, Kaune - 17, Panevėžyje -15, Šiauliuose- 13, Klaipėdoje - 12 laipsnių šilumos.

Dar viena šilumos banga laukiama ketvirtadienį. Po vidutiniškai šiltos nakties, kai šils iki 8-10 laipsnių, bei lietaus dieną rytiniuose rajonuose ir vidurio Lietuvoje bus apie 24, Klaipėdoje, Panevėžyje - 18, Šiauliuose - 16 laipsnių šilumos. Uostamiestyje ir Panevėžio apylinkėse turėtų iškristi nežymūs krituliai, žada sinoptikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.