Šiauliuose akcijoje „Darom“ dalyvavę kaliniai triūsė kartu su prižiūrėtojais

Prie jau antrus metus akcijoje „Darom“ dalyvauti pasišovusių Šiaulių tardymo izoliatoriaus kalinių šiemet prisijungė ir dalis šios įkalinimo įstaigos administracijos darbuotojų.

Akcijoje "Darom" kartu su Šiaulių tardymo izoliatoriaus kaliniais plušo ir šios įstaigos administracijos darbuotojai.<br>R. Vitkus
Akcijoje "Darom" kartu su Šiaulių tardymo izoliatoriaus kaliniais plušo ir šios įstaigos administracijos darbuotojai.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 10, 2013, 4:21 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:58 PM

Rinkti šiukšlių į centrinį miesto parką penktadienį ryte išvyko devyni Šiaulių tardymo izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būryje dirbantys nuteistieji. Kartu su kaliniais valyti parko išvyko ir septyni administracijos darbuotojai.

„Pernai akcijoje „Darom“ dalyvavo dešimt nuteistųjų, kuriuos lydėjo du prižiūrėtojai.

Šiemet nuspręsta atsisakyti prižiūrėtojų palydos – kaip lygūs su lygiais kartu su nuteistaisiais triūsė šioje talkoje nusprendę dalyvauti administracijos darbuotojai. Toks bendras darbas neabejotinai pagerina įstaigos mikroklimatą.

Į bendrą veiklą įtraukti nuteistieji gali akivaizdžiai įsitikinti, kad yra vertinami kaip lygiaverčiai partneriai “, - portalui lrytas.lt sakė Šiaulių tardymo izoliatoriaus Socialinės reabilitacijos skyriaus viršininkas Raimondas Klimantavičius.

Daugiau nei pusdienį triūsę nuteistieji ir kartu su jais dirbę tardymo izoliatoriaus administracijos darbuotojai išrinko šiukšles parke.

Ypač daug šiukšlių talkininkai surinko patraukę link parko pašonėje esančios apleistos taip vadinamos Gilo statybvietės.

Žvelgdamas į netoli gatvės suverstas šiukšlių krūvas R. Klimantavičius ruošėsi skambinti komunalininkams ir prašyti, kad jie atsiųstų mašiną, į kurią būtų galima šias šiukšles sukrauti.

Dalyvauti akcijoje “Darom“, R. Klimantavičiaus teigimu, pageidavo daugiau nuteistųjų, tačiau daugiau žmonių išleisti į talką nebuvo galima dėl jų užimtumo – ūkio aptarnavimo būrio nariai atlieka įvairius tardymo izoliatoriaus funkcionavimui būtinus darbus.

Penktadienį Šiaulių tardymo izoliatoriuje buvo kalinama 590 suimtųjų ir nuteistųjų.

Darbinėje veikloje ir talkose gali dalyvauti tik izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būryje bausmę atliekantys vyrai. Šiame būryje yra 33 nuteistieji.

Keturi šiame būryje bausmę atliekantys vyrai praėjusią savaitę tvarkė Ginkūnų kapines.

Savanorišką talką Ginkūnų kapinėse nuteistieji buvo surengę ir pernai prieš Mirusiųjų pagerbimo dieną.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būryje dirbantys nuteistieji pernai pagamino ir miestui perdavė per 30 dizainerio Viliaus Purono suprojektuotų suoliukų. Šiemet Šiaulių tardymo izoliatoriaus nuteistieji ketina pagaminti dar 77 tokius suoliukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.