Vilniečio šiltnamyje įstrigo briedis - žvėrį nušovė vaikų akivaizdoje

Gyvūnų draugijos darbuotojai penktadienio vėlyvą vakarą matant daugybei žmonių nušovė į Vilniaus Naujininkų rajoną atklydusį briedį. Įvykio liudininkai stebisi, kodėl gyvūno nebuvo bandoma išgelbėti.

Į sostinę atklydęs briedis buvo pasmerktas mirti.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Į sostinę atklydęs briedis buvo pasmerktas mirti.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 12, 2013, 6:12 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:33 PM

Išsigandusį briedį vilniečiai sostinės Naujininkų rajone, Ramybės gatvėje pastebėjo apie 20 val. Žmonės iškvietė policiją, o šie gyvūnais besirūpinančių tarnybų darbuotojus.

„Tačiau policija greitai išvažiavo, o gyvūnų globos darbuotojai nepasirodė bent dvi valandas. Tuomet prie briedžio pradėjo sėlinti vienas išgėręs jaunuolis. Žvėris išsigando, peršoko kiemo tvorą ir įkrito į kitoje pusėje buvusį stiklinį šiltnamį. Jis išdaužė stiklus ir įstrigo tarp šiltnamio karkaso“, - portalui lrytas.lt pasakojo Ramybės gatvės gyventojas Ričardas.

Žmonės vėl puolė skambinti policijai. Teigiama, kad gyvūnų globos tarnybos atvyko dar maždaug po valandos. Per tą laiką briedis išsilaisvino iš šiltnamio.

Tolesnė įvykių seka šokiravo žmones.

Atvykusios tarnybos darbuotojai nėjo prie briedžio. Tik švietė iš tolo prožektoriais.

„Nesu specialistas, tačiau, mūsų akimis, briedis atrodė visai sveikas. Jis stovėjo, viename šone kailis buvo kiek nubrėžtas, tačiau oda nepažeista, gyvūnas nekraujavo. Tačiau atvykę specialistai pareiškė, kad žvėrį reiki nušauti“, - pasakojo Ričardas.

Tai išgirdę ir pamatę užtaisomus šautuvus susirinkę žmonės pradėjo protestuoti, šaukti. Jie stebėjosi, kodėl briedžio nebuvo bandoma užmigdyti ir detaliau patikrinti jo būklės.

„Nušovė žmonių akivaizdoje. Viską matė ir daugybė vaikų“, - pasakojo įvykio liudininkas.

Pagal Aplinkos ministerijos nustatytą tvarką, į miestus užklydusius  laukinius žvėris turi gelbėti Gyvūnų globėjų asociacija. Jos vadovas Vytautas Gustaitis apie Vilniuje nušautą briedį sužinojo tik iš žurnalistų.

"Mūsų niekas nekvietė į įvykio vietą. Gyvūnų globėjai taip drastiškai su žvėrimi nebūtų pasielgę", - šeštadienį portalui lrytas.lt teigė V. Gustaitis.  

Naujininkų gyventojai sako, kad briedį nušovę vyrai prisistatė kažkokios gyvūnų draugijos atstovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.