Į Kauno marias bus paleista apie 500 kilogramų žuvų

Pirmadienį ir antradienį Kauno mariose vykdomi įžuvinimo darbai. Per dvi dienas į šį vandens telkinį bus paleista apie 500 kilogramų žuvų.

Pirmadienį į Kauno marias bus paleista apie 200 kilogramų dvimečių plačiakakčių, antradienį - apie 300 kilogramų dvimečių lynų.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Pirmadienį į Kauno marias bus paleista apie 200 kilogramų dvimečių plačiakakčių, antradienį - apie 300 kilogramų dvimečių lynų.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 13, 2013, 10:32 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:05 PM

Pasak aplinkos ministro Valentino Mazuronio, gausinant mūsų šalies žuvų išteklius pirmajam etapui skirta apie 350 tūkst. litų, o iš viso šiemet šiems darbams numatyta 1 mln. 150 tūkst. litų. „Šios lėšos - tai pinigai, surinkti už parduotus mėgėjų žvejybos leidimus. Tad, galima sakyti, tai pačių žvejų mėgėjų indėlis į žuvų išteklių gausinimą“, - sako aplinkos ministras .

Pirmadienį į Kauno marias bus paleista apie 200 kilogramų dvimečių plačiakakčių, antradienį - apie 300 kilogramų dvimečių lynų.

Plėšriųjų ir kitų vertingų žuvų jaunikliais šiemet bus papildytos ne tik Kauno marios. Planuojama, jog lydekos, sterkai, šamai, lynai, baltieji amūrai ir kitos žuvys bus paleistos į valstybinius vandens telkinius įvairiuose Lietuvos rajonuose: tuos, į kuriuos leidimai naudoti žvejybos plotus nėra išduodami. Žuvų padaugės ir Elektrėnų mariose, Dysnų, Platelių, Sartų, Galuonio, Vievio, Riešės, Želvos, Obelijos, Asvejos, Galvės, Amalvo, Jiezno, Grūdos ir kituose ežeruose.

V. Mazuronis pažymi, jog, atsižvelgus į mokslininkų atliktus tyrimus bei rekomendacijas, ežeruose veisiamos ne lervutės ar paaugintos lervutės, o ne jaunesni kaip pusės metų žuvų jaunikliai. Jų išgyvenimo procentas yra kur kas didesnis nei lervučių.

„Tikiuosi, jog ateityje žuvų įveisimui galėsime skirti dar didesnes pinigų sumas. Privalome didinti žuvų išteklius vien jau tam, kad žmonėms, norintiems pažvejoti, nereikėtų vykti į Skandinaviją ar kitas šalis, kaip daroma šiandien. Žuvies turi pakakti ir Lietuvoje“, - teigia ministras V. Mazuronis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.