Nuo erkių sukeliamų ligų draus nemokamai

Specialistams prognozuojant, kad šiemet erkių sezonas bus daug aktyvesnis ir rizika užsikrėsti erkių platinamomis ligomis tik auga, didžiausia ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ pasiūlė visiems gyventojams nemokamai apsidrausti nuo erkių platinamų ligų.

Praėjusiais metais šalyje registruota daugiau nei 2,4 tūkst. Laimo ligos ir apie 500 erkinio encefalito atvejų.<br>S. Bagdonavičiaus nuotrauka iš archyvo
Praėjusiais metais šalyje registruota daugiau nei 2,4 tūkst. Laimo ligos ir apie 500 erkinio encefalito atvejų.<br>S. Bagdonavičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2013, 2:47 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:20 AM

Praėjusiais metais šalyje registruota daugiau nei 2,4 tūkst. Laimo ligos ir apie 500 erkinio encefalito atvejų.

Draudimo rinkos lyderio rizikos ekspertai pastebi, kad kasmet papildomai pasirenkančių draudimą nuo erkių sukeliamų erkinio encefalito ir Laimo ligų klientų skaičius kasmet išauga apie 15 %, tačiau bendras išdraustumas nuo šių ligų vis dar yra itin žemas, palyginti su brandesnėmis draudimo rinkomis.

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, vien pernai dėl erkių sukeltų ligų klientams buvo išmokėta 100 tūkstančių litų. Per penkerius metus dėl erkių ligų žalų išmokama 3 kartus daugiau išmokų apsidraudusiems klientams. Laimo liga užsikrėtusiems klientams bendrovė pernai išmokėjo po vidutiniškai 1350 litų, erkiniu encefalitu – beveik 900 litų.

„Mūsų bendrovės klientų sergamumo erkių platinamomis ligomis statistika byloja, kad Laimo liga yra apie 6 kartus dažnesnė nei erkinis encefalitas. Statistiškai šia liga dažniau suserga moterys nei vyrai, dažniau tai būna vaikai arba 30-40 metų amžiaus žmonės. Nors ši liga pagydoma, nepastebėjus jos požymių iš karto, pasireiškia rimtesni sutrikimai. Kaip besisaugosi, niekada negali būti tikras, ar ligos nešiotoja erkė nesugadins vasaros atostogų ir neteks jų praleisti gydantis“, - sako Andrius Gimbickas, „Lietuvos draudimo“ Gyventojų turto draudimo skyriaus vadovas.

Apsidrausti nuo erkių platinamų ligų draudimo bendrovės siūlo jau ne vienerius metus, toks draudimas siūlomas kartu su nelaimingų atsitikimų draudimu ir jo kaina metams, priklausomai nuo draudimo sumos prasideda nuo 15 litų. „Lietuvos draudimo“ duomenimis, šiuo metu daugiau nei 30 proc. bendrovės nelaimingų atsitikimų draudimo klientų yra apsidraudę ir nuo šių ligų.

„Mūsų klientai, nukentėję nuo erkių platinamų ligų pripažįsta, kad draudimo išmoką panaudojo vaistams, laikinai netekto darbingumo išlaidoms kompensuoti ar tiesiog pamalonino save ir savo šeimą neilgomis reabilitacinėmis atostogomis. Kasmet vis didėjant užsikrėtusiųjų erkių platinamomis ligomis skaičiui, žmonės aktyviau domisi galimybe apsidrausti. Šiemet draudimą erkių ligų rizikai dalinsime nemokamai. Laimo ar erkinio encefalito ligomis užsikrėtusiam „Lietuvos draudimo“ klientui bus išmokėta vienkartinė 1 tūkst. litų išmoka. Draudimas nuo erkių nešiojamų ligų galios vienerius metus, kiekvienam norinčiajam tokiu būdu išvengti nuostolių susirgus šiomis ligomis, bus išduodamas draudimo sertifikatas, patvirtinantis, kad žmogus yra apdraustas“, - sako A. Gimbickas.

Šiais metais „Lietuvos draudimas“ sudarė šalies sergančiųjų Laimo liga žemėlapį, kuris parodo bendrovės klientų sergamumo pasiskirstymą pagal regionus. Daugiausiai sergančiųjų 100 tūkst. gyventojų skaičiui tenka Palangos ir Panevėžio miestuose, taip pat Anykščių, Utenos, Zarasų, Panevėžio ir Telšių rajonuose. Rečiau Laimo liga sirgo pietų ir pietryčių Lietuvos gyventojai. Didžiuosiuose šalies miestuose 2012 m. Laimo liga sirgo maždaug vienas iš 10 tūkst. gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.