Aplinkos apsaugos inspektoriai su šautuvais gaudė pažeidėjus?

Du neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai į reidą pakaunės miškuose išsiruošė su medžiokliniais šautuvais. Tai sukėlė įtarimų, kad gamtos sergėtojai galėjo patys brakonieriauti, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 23, 2013, 8:47 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 7:57 PM

Nemalonus incidentas įvyko Padauguvos miške netoli Babtų (Kauno r.).

Aplinkos apsaugos inspektoriams artinantis prie medžioklės bokštelio, rankose šautuvą nešantis žmogus esą nubėgo automobilio link. Jo bagažinėje buvo rasti du medžiokliniai šautuvai, priklausantys neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams.

Kauno regiono gyvosios gamtos inspekcijos viršininkas Alvydas Glinskis teigė maždaug dešimtmetį pažįstantis šiuos vyriškius ir niekada jiems neturėjo jokių priekaištų.

Kauniečiai yra sulaikę nemažai brakonierių.

„Vyriškiai tvirtina šautuvus vežę specialiuose dėkluose”, – kalbėjo A. Glinskis. Tuomet tai nebūtų joks pažeidimas, nes tokiu būdu šautuvą vežtis gali bet kuris žmogus, turintis ginklo leidimą.

Pasak inspekcijos viršininko, šie aplinkos apsaugos specialistų pagalbininkai tą naktį buvo gavę užduotį ir nusiųsti į reidą. Juos sulaikė iš sostinės atvykę aplinkos apsaugos inspektoriai.

A. Glinskis teigė nežinąs, kaip šioje vietoje atsidūrė kolegos iš Vilniaus. Gali būti, kad juos pasiekė anoniminis skundas.

„Kol negavome visos jų surinktos medžiagos, sunku komentuoti”, – svarstė A. Glinskis.

Jis pateikė prašymą Aplinkos apsaugos departamentui dėl Kauno regiono gyvosios gamtos inspekcijos nusišalinimo nuo šio incidento tyrimo, nes viešojoje erdvėje įstaiga buvo apkaltinta bendrininkavimu su brakonieriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.