16 kilometrų ruože galimai aptikti naftos produktai (papildyta)

Pasak jos, teršalai pastebėti 16 kilometrų ruože.

Teršalai pastebėti 16 kilometrų ruože.<br>V. Balkūno nuotr.
Teršalai pastebėti 16 kilometrų ruože.<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2013, 2:24 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:35 AM

„Pajėgos ugniagesių atšauktos. Kelininkai ten dirba, informuotos visos specialiosios tarnybos ir aplinkosaugininkai“, - BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Vida Šmigelskienė.

Pasak jos, teršalai pastebėti 16 kilometrų ruože.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilalės rajono agentūros laikinasis vadovas Virginijus Dvilys BNS sakė, kad Šilalės rajono teritorijoje užteršta maždaug 5 kilometrai kelio, likusi teršalų dalis buvo pasklidusi Rietavo savivaldybės teritorijoje.

„Sunku pasakyti, kokie teršalai. Mes paėmėme mėginį, mėginsim nustatyti. Kažkas gali būti susiję su naftos produktais - gali būti mazutas, bitumo atmaina, gali būti nafta. Šaltinis nustatinėjamas - yra įtarimų, kad važiuodamas Rietavu, benzinvežis trinktelėjo per tiltelį ir, matyt, atsidarė sklendė. Vairuotojas, ko gero, to nepastebėjo“, - BNS sakė V.Dvilys.

Pasak jo, įtariamą sunkvežimį Rietave užfiksavo vaizdo kameros, jo valstybiniai numeriai sunkiai įskaitomi, galimai lenkiški. Automobilį bando nustatyti Rietavo policija.

Aplinkosaugininko teigimu, ant asfalto gulėję gana tirštos konsistencijos teršalai į upelius ir gruntą nepateko. Ugniagesiai su savo cheminėmis priemonėmis suardyti išsiliejusios medžiagos negalėjo. Tada kelininkai šalvė kelią, pylė smėlį ir rinko teršalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.