Savaitgalį - gausios liūtys, perkūnija, kruša ir škvalas

Vėlų ketvirtadienio vakarą, pradedant pajūriu, į mūsų šalį ėmė skverbtis vėsesnis oras, rašo „Lietuvos rytas“.

Oro masių priešprieša šeštadienį išaugins galingus lietaus debesis.<br>D. Umbraso nuotr.
Oro masių priešprieša šeštadienį išaugins galingus lietaus debesis.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė

Aug 10, 2013, 9:34 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:56 AM

Atogrąžų oras buvo stumiamas vis labiau į rytus ir kartu keliamas aukštyn, kur kondensavosi į lietaus debesis. Praslenkant šaltajam frontui, vakare ir penktadienio naktį su trumpu lietumi daug kur kilo perkūnija, tankiai žaibavo.

Palangoje, Kaune užfiksuotas nelabai stiprus škvalas – 54 km per val., arba 15 m per sek., o Šilalės rajone, Laukuvos miestelyje, – iki 79 km per val., arba 22 m per sek.

Pasak ugniagesių, dėl kilusių stiprių vėjo gūsių vietomis, daugiausia šalies vakaruose, ant kelių buvo išversta medžių, o nuo žaibo iškrovos kilo keletas gaisrų. Žaibai kai kur pažeidė elektros skirstomuosius tinklus.

Vakar dieną šalyje jau buvo ramiau ir vėsiau, ypač vakariniuose rajonuose – ten šilumos atoslūgis siekė per 10 laipsnių.

Atogrąžų oro artumą šeštadienį vėl pajausime stipriau, ypač Pietryčių Lietuvoje. Karštis mėgins grįžti, bet iš vakarų toliau skverbsis vėsa. Oro masių priešprieša išaugins galingus lietaus debesis.

Gausios liūtys, perkūnijos, kai kur su kruša bei stipriu škvalu, apims Rytų, Vidurio Lietuvą, ne toks intensyvus, tačiau ilgiau trunkantis lietus bus vakariniame šalies pakraštyje. Vėsiausia diena – Žemaitijoje, vos 20 laipsnių šilumos. Didelėje dalyje rytinių rajonų temperatūra pakils iki 24–27, o pačiuose pietryčiuose – iki 31 laipsnio šilumos.

Intensyviausios liūtys šalies rytuose numatomos šeštadienį vakare bei sekmadienio naktį. Sekmadienį dieną, frontui atsitraukiant, debesys plonės, sklaidysis, tik vietomis dar trumpai lynos.

Įsivyraus vidutiniškai šilta, 20–25 laipsnių, dienos temperatūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.