Žolinės orai - vėsūs ir vėjuoti

Beveik kiekvienais metais įpusėjus rugpjūčio mėnesiui atmosferoje pamažu prasideda sinoptinių procesų persitvarkymas.

Žolinės dieną trumpi lietūs pliaups vis dar daugelyje rajonų, kai kur gali pasigirsti perkūnija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žolinės dieną trumpi lietūs pliaups vis dar daugelyje rajonų, kai kur gali pasigirsti perkūnija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2013, 8:59 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:12 PM

Pasak sinoptikės Margaritos Kirkliauskaitės, Lietuvą vis dažniau ima lankyti Atlanto ciklonai, o jų atginti pilkų storų debesų masyvai prapliumpa įkyresniu, jau visai ne vasarišku lietumi.

Įsivyravus vakariniams oro srautams, lietingieji, o kartais ir labai vėjuoti ciklonai, nuo Atlanto slinkdami per mūsų šalį ar netoli Lietuvos, neretai atveria kelią ir šaltam orui iš šiaurės vakarų.

Ir ateinančiomis dienomis šalies orus lems lietingas ir gana vėjuotas žemo slėgio sūkurys. Orai bus vėsūs.

Šiandien Lietuvoje vyraus debesuoti su pragiedruliais, lietingi orai. Daug kur palis, vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose vietomis net smarkiai. Kai kur griaudės perkūnija. Pietvakarių vėjas pūs 6–11 m/sek. greičiu, pajūryje jo gūsiai sieks 15–18 m/sek.

Iš vakarų atkeliaujant vėsesniam orui, o ir saulei retokai pasirodant pro debesis temperatūra įdienojus pakils tik iki 17–22 laipsnių šilumos.

Žolinės dieną trumpi lietūs pliaups vis dar daugelyje rajonų, kai kur gali pasigirsti perkūnija. Pietvakarių, vakarų vėjas šią dieną nerims, prie jūros išsilaikys 15–17 m/sek. gūsiai. Temperatūra naktį pažemės iki 9–14 laipsnių šilumos, pajūryje bus apie 16 laipsnių, dieną oras šils iki 18–23 laipsnių.

Penktadienį ciklonas pamažu trauksis ir virš Lietuvos stiprės aukštesnio slėgio juosta. Trumpai palis jau tik vietomis. Naktį ir rytą rūkas kai kur mažins matomumą. Nakties temperatūra bus tokia pati kaip ir ketvirtadienį, o dieną saulė orą įšildys iki 20–25 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.