Karalienės Mortos mokyklos kieme - Gamtos mokslų mugė

Praėjusią savaitę Vilniaus Karalienės Mortos mokyklos kieme netilo vaikų klegesys, tėvelių šurmulys ir susižavėjimo įvairiais moksliniais projektais šūksniai. Čia vyko Karalienės Mortos mokyklos ir Vaikystės Sodo organizuota Gamtos mokslų mugė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2013, 2:07 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:38 PM

Toks renginys Karalienės Mortos mokykloje vyko pirmą kartą. Organizatoriams idėja surengti būtent tokią šventę kilo siekiant sugriauti mitą, jog gamtos mokslai, tokie kaip matematika, fizika, biologija, chemija ir kiti, vaikams yra sunkūs ir neįdomūs.

Renginio metu vaikai bei jų tėveliai galėjo pamatyti įvairių rūšių gyvūnėlių bei sužinoti apie juos įdomių faktų. Taip pat renginyje buvo galima pasodinti savo augaliuką, kurį kiekvienas renginio dalyvis galėjo pasiimti namo.

Vaikai buvo sužavėti ir jaunųjų fizikų pasirodymu, kurie domino azoto įvairiapusėmis galimybėmis, demonstravo, kaip lydosi metalas bei kodėl negalima kišti pirštų į rozetę, vaišino azotu šaldytais bananais ir sausainiais.

Vaikai taip pat turėjo galimybę pažaisti su mažais „Lego“ robotukais. Renginio vinimi tapo Vaikystės Sodo vaikų ir jų tėvelių rengti projektai bei jų pristatymai.

Šeimos pademonstravo, kaip pasigaminti spjaudyklę, tuo pačiu paaiškindami jos aerodinamiką, taip pat, kaip veikia Archimedo sverto dėsnis, kaip pasigaminti mini vulkaną ar geizerį, kokie yra gėlo, šalto ir sūraus vandens skirtumai, kaip išgaunami skirtingi garsai bei kokios yra skirtingo tankio skysčių subtilybes.

Nors projektai demonstravo pakankamai sudėtingus gamtos mokslų dėsnius, tačiau jie buvo pateikti įdomiai ir paprastai, todėl susidomėję buvo tiek patys mažiausieji, tiek jų tėveliai bei seneliai. Gamtos mokslų mugė sulaukė didelio susidomėjimo, organizatoriai sako, jog šis renginys taps kasmetine Karalienės Mortos mokyklos tradicija.

Karalienės Mortos mokykla – tai iš ikimokyklinio švietimo institucijų tinklo „Vaikystės Sodas“ gimusi įstaiga. Šios mokyklos steigėja edukologijos mokslų daktarė Austėja Landsbergienė pastebi, kad didžioji dalis vaikų eidami į pirmąją klasę dega ryžtu ir entuziazmu mokytis, tačiau dažnai šiuos jausmus pakeičia nuobodulys, erzelys ir nenoras eiti į mokyklą. Todėl A.Landzbergienė akcentuoja, kad itin svarbu vaikams mokslą pateikti įdomiai bei smagiai, kad nuo pat pirmos klasės vaikas nesikankintų, o mėgautųsi mokslu, kad jam tai būtų ne prievolė, o tikrai smagus ir įdomus užsiėmimas.

Šio tikslo naujai atsidarančioje Karalienės Mortos mokykloje bus siekiama skatinant vaikų emocinio intelekto raidą. Mokykla bus zona be patyčių, kurioje bus itin daug dėmesio skiriama patyčioms tarp vaikų, jų priežastims bei prevencijai. Taip pat bus skatinama ir vaikų protinio intelekto raida mokant vaikus naudotis naujausiomis technologijomis, tokiomis kaip „iPad“ bei integruojant tarptautinio bakalauriato programą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.